Antena Căutare

Cea mai cunoscuta bere din Cehia a implinit 170 de ani

Cea mai cunoscuta bere din Cehia a implinit 170 de ani. Producatorii sai se mandresc ca au reusit sa-i pastreze gustul traditional si ca vanzarile cresc chiar si in vreme de criza.

Orasul ceh Plzen, sau Pilsen pe numele sau german, este considerat, astazi, capitala mondiala a berii. Si-a dobandit acest renume datorita celui mai cunoscut produs al sau: berea Pilsner Urquell, creata aici in urma cu 170 de ani. Evenimentul a fost sarbatorit cum se cuvine in piata central a orasului.

Reteta berii de culoare aurie a fost conceputa pentru mai-marii orasului de catre un specialist bavarez, celebru pe acea vreme. El a stiut sa exploateze calitatile apei din Pilsen si ale hameiului cultivat pe plan local. Acestea sunt si acum componentele berii imitate de multi, dar niciodata egalate. Bineinteles, primii fani ai berii Pilsner sunt, acum ca si in trecut, localnicii.

Faima berii de Pilsen atrage si numerosi turisti, care pot vedea atelierul de butoaie, de pe vremea maestrului bavarez, si pivnitele lungi de noua kilometri. Berea este preparata in instalatii moderne, fara sa-si piarda nici aroma, nici prestigiul.

Pilsner Urquell isi permite luxul sa apartina segmentului super premium si, totusi, sa inregistreze, chiar si acum, o usoara crestere a vanzarilor pe ansamblul pietelor.

Singura concesie facuta globalizarii este ca fabrica din Cehia apartine, acum, unui mare concern multinational. In rest, berea Pilsner este si va ramane mereu aceeasi, spre satisfactia cunoscatorilor.

Avicola, cu pierderi ZERO: Patronul a deschis o fabrica de... oua sparte... O adolescenta din Texas a intrat in Cartea Recordurilor cu 35 de tumbe pe spate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x