Antena Căutare

Cea mai în vârstă persoană din Europa a supraviețuit COVID-19. Sora André a împlinit 117 ani

Sora Andre, o călugăriță care trăiește în Franța, a învins boala COVID-19, devenind astfel cea mai în vârstă persoană care a câștiga lupta împotriva coronavirusului.

sora andre Galerie
Cea mai în vârstă persoană din Europa a supraviețuit COVID-19. | profimedia

Sora Andre, pe numele său real Lucile Randon, este cea mai în vârstă persoană din Europa care a învins COVID-19. Femeia a fost testate pozitiv pentru coronavirus pe 16 ianuarie 2021, dar a fost asimptomatică.

Călugărița a depășit boala cu succes, fără să se simtă măcar bolnavă. Ea a declarant atunci pentru un post local de media: “Nici nu am realizat că am avut-o”. cu toate acestea, ea a fost izolată de restul rezidenților din căminul de bătrâni din Toulon, sudul Franței, iar acum este complet vindecată, potrivit bbc.com.

Vezi mai multe imagini cu Sora Andre în GALERIE FOTO

Femeia, care a luat numele de Sister Andre în 1944 când a decis să se călugărească, este oarbă și își petrece tot timpul într-un scaun cu rotile. Ea a împlinit 117 ani și a decis să sărbătorească acest moment important din viața ei alături de un grup restrâns de rezidenți de la căminul de bătrâni unde se află internată.

Citește și: Vârstnicii care suferă şi de alte boli au puţine şanse în lupta cu noul coronavirus

David Tavella, reprezentantul insituției la care se află bătrâna, Sainte Catherine Labouré, a spus despre Lucile că e o femeie tare norocoasă pentru că a reușit să se vindece de boală fără ca măcar să fi suferit din pricina ei.

Vindecarea miraculoasă a femeii de 117 ani

Atunci când a aflat că are COVID-19, primele preocupări ale femeii nu au fost în legătură cu starea ei de sănătate sau ce va face ea pentru se recupera.

Daviv Tavella a mărturisit pentru un post local de știri: “Nu m-a întrebat despre starea ei de sănătate, ci despre obiceiurile ei. De exemplu, ea a vrut să știe dacă i se va modifica programul de luat masa sau cel de dormit. (...) Nu a arătat că s-ar teme de această boală. Cu toate acestea, ea era foarte îngrijorată pentru ceilalți rezidenți care locuiesc aici”.

Nu toți cei care locuiesc la acest cămin de bătrâni au avut același noroc ca Sora Andre. Dintre cei 88 de rezidenți, 81 au fost testați pozitiv cu noul virus și 10 dintre ei au decedat, potrivit Var-Matin.

Povestea lui Lucile Randon

Sora Andre (Lucile Randon) s-a născut în 1904 și a supraviețuit celor mai mari războaie din istorie. Pe lângă faptul că este cea mai în vârstă persoană din Europa, Lucile este a doua cea mai în vârstă persoană din lume, potrivit grupului de cercetare al gerontologiei din lume.

Citește și: Florence Pugh are una dintre cele mai controversate relații din showbiz. Cum arată iubitul ei cu 21 de ani mai bătrân, Zach Braff

Atunci când a fost întrebată de un reporter BFM dacă i-a fost frică de COVID-19, sora Andre a spus:

“Nu, nu mi-a fost frică pentru că nu îmi e teamă de moarte. Mă bucur să pot fi aici cu voi, dar aș fi mai fericită dacă aș fi în altă parte – să mă reîntâlnesc cu fratele meu mai mare, cu bunicul și bunica”.

Trinity Willis a slăbit 44 de kilograme, stând doar în casă! Cum a reușit și cum arată azi... Victoria Bowen a slăbit 47 de kilograme după ce a renunțat la un aliment. Cum arată acum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x