Apariția deosebit de rară a unei păsări pe cerul României i-a luat pe mulți prin surprindere. Potrivit unei surse, aceasta a fost fotografiată chiar în capitală, stârnind admirația privitorilor. Deși tot mai des este surprinsă această specie în zonele urbane, Bucureștiul nu este mediul în care viețuiește de obicei.
Cea mai periculoasă pasăre din lume a fost zărită în București. Creatura rar întâlnită a fost fotografiată
Șoimul călător sau Falco peregrinus este cea mai periculoasă pasăre din lume. Oamenii au fost surprinși să-l vadă pe cerul capitalei. Această pasăre trăiește aproape în orice colț al lumii, mai puțin în regiunile polare, în munții înalți și a pădurilor tropicale. Totodată, șoimii călătorii nu au fost văzuți niciodată în Noua Zeelandă.
Acesta este recunoscut pentru viteza uluitoare și agilitatea sa. Șoimul călător poate atinge până la 322 km/h în picaj, iar în zbor plan până la 90 km/h.
Această pasăre trăiește mai mult de-a lungul lanțurilor muntoase, în prejma râurilor, a coastelor și, din ce în ce mai mult, în zonele urbane. Locuitorii capitalei au fost plăcut surprinși să observe superba pasăre. Aceștia au fotografiat-o pentru a imortaliza momentul cu adevărat unic.
Citește și: O femeie a găsit un cocoș fără picioare și l-a adoptat. Ceva complet neașteptat s-a întâmplat în scurt timp
Apariția sa a stârnit vâlvă printre oameni, aceștia întrecându-se să o surprindă cu aparatele foto.
Șoimul călător este o pasăre de vânătoare, utilizată în acest scop și de om. Dresajul acestei înaripate este relativ ușor, potrivit unei surse, trăind foarte bine și în captivitate. De obicei, șoimul călător este o pasăre solitară, cuibărind în perechi, iar masculii ajutându-și femela până la eclozare.
Penajul acesteia este unul albastru-cenușiu, iar pe piept are striații albe. Capul este negru, iar ghearele galbene. Această pasăre prezintă o a treia ploapă, astfel încât să fie protejată atunci când vânează, răspândind lacrimile și curățând ochii de resturi.
Șoimii călători sunt păsări carnivore, consumând alte păsări de mărime medie, precum porumbeii, cele de apă și păsări cântătoare. De asemenea, vânează lilieci, șoareci, iepuri de câmp, veverițe, dar și reptile și insecte.
Ei sunt vânați de bufnițe și alte păsări răpitoare.
Aceste părăsi au devenit o specie amenințată în multe zone, în 1970, din cauza unor pesticide tot mai des folosite de om, precum DDT.
Zonele în care aceștia cuibăresc de obicei au fost introduse într-un program de protecție, astfel încât populația de șoimi călători a început să-și revină, nemaifiind astăzi în pericol de dispariție.
Gestul banal care îți poate distruge tenul. O femeie a dezvăluit ce produse din casă nu și-ar pune niciodată pe piele... Are pielea albastră, ochi de reptilă și trăiește departe de oameni. Ce poveste are și cum arăta înainte să-și modifice c...