Antena Căutare

Cea mai periculoasă pasăre din lume a fost zărită în București. Creatura rar întâlnită a fost fotografiată

Oamenii au fost foarte surprinși să observe pe cerul Bucureștiului cea mai periculoasă pasăre din lume. Aceștia au fotografiat momentul rar.

păsări în zbor deasupra apei Galerie
Bucureștenii au fost uimiți de apariția celei mai periculoase pasări din lume | Youtube

Apariția deosebit de rară a unei păsări pe cerul României i-a luat pe mulți prin surprindere. Potrivit unei surse, aceasta a fost fotografiată chiar în capitală, stârnind admirația privitorilor. Deși tot mai des este surprinsă această specie în zonele urbane, Bucureștiul nu este mediul în care viețuiește de obicei.

Cea mai periculoasă pasăre din lume a fost zărită în București. Creatura rar întâlnită a fost fotografiată

Șoimul călător sau Falco peregrinus este cea mai periculoasă pasăre din lume. Oamenii au fost surprinși să-l vadă pe cerul capitalei. Această pasăre trăiește aproape în orice colț al lumii, mai puțin în regiunile polare, în munții înalți și a pădurilor tropicale. Totodată, șoimii călătorii nu au fost văzuți niciodată în Noua Zeelandă.

Citește și: A crezut că a dat de o creatură bizară când a spart un ou din cuib, dar a făcut o descoperire uluitoare. Ce era, de fapt, înăuntru

Acesta este recunoscut pentru viteza uluitoare și agilitatea sa. Șoimul călător poate atinge până la 322 km/h în picaj, iar în zbor plan până la 90 km/h.

Această pasăre trăiește mai mult de-a lungul lanțurilor muntoase, în prejma râurilor, a coastelor și, din ce în ce mai mult, în zonele urbane. Locuitorii capitalei au fost plăcut surprinși să observe superba pasăre. Aceștia au fotografiat-o pentru a imortaliza momentul cu adevărat unic.

Citește și: O femeie a găsit un cocoș fără picioare și l-a adoptat. Ceva complet neașteptat s-a întâmplat în scurt timp

Apariția sa a stârnit vâlvă printre oameni, aceștia întrecându-se să o surprindă cu aparatele foto.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citște și: Cristina Ciobănașu, vacanță de neuitat în Curaçao. Mult soare, păsări flamingo și apusuri de vis. Cum s-a fotografiat actrița

Șoimul călător este o pasăre de vânătoare, utilizată în acest scop și de om. Dresajul acestei înaripate este relativ ușor, potrivit unei surse, trăind foarte bine și în captivitate. De obicei, șoimul călător este o pasăre solitară, cuibărind în perechi, iar masculii ajutându-și femela până la eclozare.

Penajul acesteia este unul albastru-cenușiu, iar pe piept are striații albe. Capul este negru, iar ghearele galbene. Această pasăre prezintă o a treia ploapă, astfel încât să fie protejată atunci când vânează, răspândind lacrimile și curățând ochii de resturi.

Citește și: Poftiți la circ 10 februarie 2021. Ana Morodan, în cotețul porumbeilor cu rochia de nuntă. Cum a păcălit-o Teleșpan pe contesă

Șoimii călători sunt păsări carnivore, consumând alte păsări de mărime medie, precum porumbeii, cele de apă și păsări cântătoare. De asemenea, vânează lilieci, șoareci, iepuri de câmp, veverițe, dar și reptile și insecte.

Ei sunt vânați de bufnițe și alte păsări răpitoare.

Citește și: Ghinionul în formă dublă. O femeie a fost rănită după ce un şoim a scăpat un şarpe pe ea și ambele animale au atacat-o | VIDEO

Aceste părăsi au devenit o specie amenințată în multe zone, în 1970, din cauza unor pesticide tot mai des folosite de om, precum DDT.

Zonele în care aceștia cuibăresc de obicei au fost introduse într-un program de protecție, astfel încât populația de șoimi călători a început să-și revină, nemaifiind astăzi în pericol de dispariție.

Gestul banal care îți poate distruge tenul. O femeie a dezvăluit ce produse din casă nu și-ar pune niciodată pe piele... Are pielea albastră, ochi de reptilă și trăiește departe de oameni. Ce poveste are și cum arăta înainte să-și modifice c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x