Antena Căutare

An-225, cel mai mare avion din lume stă ascuns într-un depozit

La marginea orașului Kiew, între stațiile de metrou Nyvky și Sviatoshyn, se află o clădire industrială imensă. În interiorul acesteia se află lucrarea neterminată a celui mai mare avion sovietic.

La marginea orașului Kiew, între stațiile de metrou Nyvky și Sviatoshyn, se află o clădire industrială imensă. În interiorul acesteia se află lucrarea neterminată a celui mai mare avion sovietic.

Avionul este un Antonov An-225, conceput de inginerii sovietici în ultimele zile ale Războiului Rece. Un avion care sfidează gravitația dar care nu a fost niciodată finalizat.

Construcția aeronavei a început în anul 1989 dar datorită căderii Uniunii Sovietice din anul 1991 construcția avionului a fost încetinită, iar în anul 1994 a fost oprită. Dacă va fi finalizat, avionul va avea o lungime de 84 de metri, cu nouă metri mai mult decât cea mai lungă aeronavă pentru pasageri din lume.

An-225, cel mai mare avion din lume stă ascuns într-un depozit

"Când este nevoie să rezolvăm o astfel de problemă, va exista o cerere pentru finalizarea celei de-a doua aeronave și vor apărea investitorii", spune Gennadiy Silchenko, directorul programului An-225 al lui Antonov.

Al doilea An-225 este finalizat în proporție de 70%. Toate componentele esențiale ale suprastructurii sale au fost fabricate, incluzând fuselajul, aripile, uneltele din nas și coada.

„Finisarea construcției ar trebui să fie relativ simplă” , a declarat Antonov, cel care a proiectat avionul.

În anul 2016, China și-a arătat interesul pentru finalizarea avionului, dar din cauza dificultăților de a transporta componentele aeronavei, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată.

Ce fel de persoană ești, în funcție de cum ții telefonul în mână! Iată ce spune asta despre personalitatea ta... Un îndrăgit actor s-a sinucis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x