Cel mai tare show de Revelion a fost în Dubai! Spectacolul de la Burj Khalifa a intrat în Cartea Recordurilor!

Spectacolul de lumini proiectat de Anul Nou pe Burj Khalifa din Dubai a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai mare show de lumini şi sunet prezentat pe o singură clădire.

Spectacolul de lumini proiectat de Anul Nou pe Burj Khalifa din Dubai a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai mare show de lumini şi sunet prezentat pe o singură clădire.

Show-ul, intitulat „Light Up 2018”, a fost creat pentru a celebra intrarea în anul 2018 şi a fost proiectat de Burj Khalifa – cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălţime de 828 de metri.

Recordul anterior era deţinut de un spectacol prezentat în 2013 în Hong Kong, pe clădirea International Commerce Centre, acoperind o suprafaţă de peste 46.640 de metri pătraţi. Spectacolul „Light Up 2018” a acoperit o suprafaţă de peste două ori mai mare – de 109.252 de metri pătraţi.

Spectacolul a celebrat realizările Emiratelor Arabe Unite şi i-a adus un omagiu părintelui fondator al naţiunii, Zayed bin Sultan Al Nahyan, pentru a marca „Anul lui Zayed” în 2018 – dedicat împlinirii unui secol de la naşterea acestuia. Fostul preşedinte al Emiratelor Arabe Unite a murit în 2004, la vârsta de 86 de ani, potrivit celor de la news.ro.

Horoscopul chinezesc nu dă greș niciodată! 2018 este anul Câinelui de Pământ, ce aduce vești importante pentru toate zodiile!

„Spectacolul «Light Up 2018» este omagiul nostru adus naţiunii, celebrându-i realizările şi situând Emiratele Arabe Unite pe harta lumii drept un punct în care minţile care inspiră se întâlnesc şi se conectează”, a spus Mohamed Alabbar, preşedinte al companiei Emaar Properties, care a organizat spectacolul.

Pregătirile pentru acest spectacol au început în urmă cu cinci luni, implicând 300 de experţi din întreaga lume. Muzica show-ului a fost realizată de peste 80 de muzicieni din Emiratele Arabe Unite, care au făcut înregistrările în studiouri din Dubai şi Cairo, potrivit site-ului Guinness World Records.

Autorităţile din Dubai au ales să celebreze Noul An în acest mod, înlocuind spectacolul de artificii grandios, în parte ca măsură de siguranţă pentru oraş, după ce în 2015 un zgârie-nori a fost incendiat de Revelion.

Sursa: news.ro

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri