Antena Căutare

Cele mai emoționante povești de la racla moaștelor Sfintei Parascheva: „Sfânta face minuni tot timpul, noi trebuie să fim suficient de înțelepți să le înțelegem”

Capitala Moldovei se pregăteşte pentru cel mai mare pelerinaj al anului. Aproape 300 de mii de oameni vor fi la Iaşi pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Parascheva.

Capitala Moldovei se pregăteşte pentru cel mai mare pelerinaj al anului. Aproape 300 de mii de oameni vor fi la Iaşi pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Parascheva.

Unii au sosit de astăzi şi îşi vor petrece noaptea sub cerul liber, în rugăciune.

De 16 ani, o familie din Bucureşti aduce la Iaşi un camion plin cu flori şi împodobeşte baldachinul din faţa Catedralei Mitropolitane.

Florentina Buştei şi soţul ei au o afacere cu aranjamente florale în Bucureşti şi în fiecare an, în luna octombrie, îi aduc Sfintei Parascheva în dar un camion plin cu flori. E felul lor de a mulţumi pentru minunile pe care Sfânta le-a adus în familia lor. O viaţă liniştită şi o nepoţică pe care au botezat-o Parascheva.

Baldachinul în care va fi aşezată racla cu moaştele Sfintei Parascheva va fi împodobit anul acesta cu flori galbene.

Cel mai mare pelerinaj din capitala Moldovei aduce în fiecare an la Iaşi aproape 300 de mii de credincioşi. De 14 ani, Elena Săbiuţă din Piatra Neamţ e primul pelerin care se aşează la coadă, cu o zi înainte de scoaterea raclei sfinte din Catedrala Mitropolitană.

Credinţa ei e atât de puternică, încât femeia nu mai simte nici frigul, nici foamea. Singurul ei bagaj e o geantă mică în care a pus câteva lucruri şi o bucată de pâine pe care e gata să o împartă cu ceilalţi, înainte de prima zi de pelerinaj.

Nu e singura care crede că drumul spre mântuire trece prin efort şi răbdare.

De mai bine de 350 de ani, moaştele Sfintei Parascheva au fost aşezate în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, iar pe 14 octombrie, în ziua praznicului, sunt scoase spre închinare.

Mireasa a fugit, în lacrimi, de la petrecerea de nuntă, în momentul cel mai important! „Am fost umilită în fața tuturor ... Au apărut pantofii care au apă sfinţită direct din Iordan, injectată în talpă. Costă cât o mașină, iar stocurile sunt ap...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x