Antena Căutare

Cele mai emoționante povești de la racla moaștelor Sfintei Parascheva: „Sfânta face minuni tot timpul, noi trebuie să fim suficient de înțelepți să le înțelegem”

Capitala Moldovei se pregăteşte pentru cel mai mare pelerinaj al anului. Aproape 300 de mii de oameni vor fi la Iaşi pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Parascheva.

Capitala Moldovei se pregăteşte pentru cel mai mare pelerinaj al anului. Aproape 300 de mii de oameni vor fi la Iaşi pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Parascheva.

Unii au sosit de astăzi şi îşi vor petrece noaptea sub cerul liber, în rugăciune.

De 16 ani, o familie din Bucureşti aduce la Iaşi un camion plin cu flori şi împodobeşte baldachinul din faţa Catedralei Mitropolitane.

Florentina Buştei şi soţul ei au o afacere cu aranjamente florale în Bucureşti şi în fiecare an, în luna octombrie, îi aduc Sfintei Parascheva în dar un camion plin cu flori. E felul lor de a mulţumi pentru minunile pe care Sfânta le-a adus în familia lor. O viaţă liniştită şi o nepoţică pe care au botezat-o Parascheva.

Baldachinul în care va fi aşezată racla cu moaştele Sfintei Parascheva va fi împodobit anul acesta cu flori galbene.

Cel mai mare pelerinaj din capitala Moldovei aduce în fiecare an la Iaşi aproape 300 de mii de credincioşi. De 14 ani, Elena Săbiuţă din Piatra Neamţ e primul pelerin care se aşează la coadă, cu o zi înainte de scoaterea raclei sfinte din Catedrala Mitropolitană.

Credinţa ei e atât de puternică, încât femeia nu mai simte nici frigul, nici foamea. Singurul ei bagaj e o geantă mică în care a pus câteva lucruri şi o bucată de pâine pe care e gata să o împartă cu ceilalţi, înainte de prima zi de pelerinaj.

Nu e singura care crede că drumul spre mântuire trece prin efort şi răbdare.

De mai bine de 350 de ani, moaştele Sfintei Parascheva au fost aşezate în Catedrala Mitropolitană din Iaşi, iar pe 14 octombrie, în ziua praznicului, sunt scoase spre închinare.

Mireasa a fugit, în lacrimi, de la petrecerea de nuntă, în momentul cel mai important! „Am fost umilită în fața tuturor ... Au apărut pantofii care au apă sfinţită direct din Iordan, injectată în talpă. Costă cât o mașină, iar stocurile sunt ap...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x