Antena Căutare

Alexandru Vlahuţă, primul scriitor care a făcut reclamă României. În an Centenar, este momentul să ne amintim de ”România pitorească”

Puține cărți au o mai mare putere de evocare și transmit un mai cald patriotism decât „România pitorească”a lui Alexandru Vlahuță, carte scrisă pentru a-i face pe cititori să iubească România.

Centenarul Marii Uniri. Puține cărți au o mai mare putere de evocare și transmit un mai cald patriotism decât „România pitorească”a lui Alexandru Vlahuță, carte scrisă pentru a-i face pe cititori să iubească România.

Autorul Alexandru Vlahuță s-a născut în 1858,în județul Vaslui, într-o familie boierească din Moldova. Aînceput studiile la Bârlad și a luat Bacalaureatul în București. S-a înscris la Facultatea de Drept din Capitală,dar dificultățile financiare l-au forțat să se retragă și să se angajeze ca institutor și, mai apoi, ca profesor.

Centenarul Marii Uniri. Împreună cu George Coșbuc, a editat revista literară „Sămănătorul”, în jurul căreia s-a critalizat unul dintre cele mai importante curente intelectuale românești din secolulal XX-lea, Sămănătorismul.

Alexandru Vlahuță a fost un partizan al onestității în artă, spunând: „Artiștii sunt cultivatori de idei. Viața seamănă mereu - și seamănă amestecat și grâu și neghină, și flori parfumate, și buruieni otrăvitoare. Artistul alege, fertilizează, cultivă, plivește - mai ales plivește. Aceasta constituie onestitatea recoltei artistice.”

Mai multe despre viața și opera marelui Alexandru Vlahuță, veți afla din materialul video de mai jos:

sursa: antena3.ro

Sf Mihail și Gavril 2018. Care e îngerul tău păzitor în funcție de data nașterii... Super Mario din viața reală nu era nici pe departe instalator. Cine a fost bărbatul și cum a ajuns Nintendo să numească ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x