Antena Căutare

Cercetatori omorati de propriile lor inventii

Inventiile au adus un progres urias omenirii insa nu neaparat si celor ce le-au realizat. Unii din ei chiar au murit din cauza lor. Iata cateva exemple!

1. Li Si si James Douglas - inventatorii torturii si ghilotinei

Cei doi au trait in perioade diferite, dar ambii au iubit violenta mai mult decat era cazul. Li Si a creat pentru imparatul Chinei Qin Shi Huang cinci metode de a tortura si omori prizonierii. Dupa moartea monarhului a izbucnit o lupta incredibila pentru putere, iar Li Si a fost executat prin una din metodele inventate de el.

James Douglas a fost mai norocos: el a inventat ghilotina , pentru a usura chinul condamnatilor. Cand inamicii lui au preluat puterea, l-au executat folosind propria lui inventie.

2. Michael Dacre - taxiul aerian

Cercetatorul francez Michael Dacre a inventat un avion ce urma sa transporte oamenii intre orase. Un fel de taxi al aerului. Acesta era mic, zbura la joasa altitudine, putand transporta maxim 8 persoane. In august 2009, a incercat sa decoleze desi nu avea suficienta viteza, iar la scurt timp dupa ce s-a inaltat s-a prabusit.

3. Thomas Andrews Jr -Titanicul

Cand vine vorba de tragedii, Titanicul e primul nume la care ne-am putea gandi. Vaporul era construit sa dureze o vesnicie (de altfel denumirea venea de la Titani) dar un aisberg l-a trimis pe fundul oceanului la prima calatorie. Probabil ca inainte sa moara pe vas, lui Thomas Andrews i-a parut rau sa vada ca munca de o viata se scufunda odata cu el.

4. Valerian Abakovsky - trenul cu elice

Valerian Abakovsky a mers un pic prea departe cand a dorit sa mute ceva din aer pe sina de cale ferata. Letonul a construit un tren care sa functioneze pe principiul avionului. Numai ca a uitat ca sina de cale ferata nu e mereu dreapta asa ca hibridul nu poate lua curbe. Pentru a le demonstra sovieticilor ca inventia sa poate fi utilizata, el chiar s-a oferit sa conduca trenul pe primul drum, de la Moscova la Tula. Din pacate a fost si ultimul, pentru ca manevrabilitatea scazuta precum si lipsa controlului asupra vitezei au proiectat avionul in afara sinelor, rasturnandu-l.

Foto: weirdworm.com

FOTO! Cea mai scumpa jucarie din lume costa 3 milioane de euro!... VIDEO! Un designer german a creat haine din lapte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x