Antena Căutare

De la un infirmier de 2,21 metri, la celebrul Chewbacca. Povestea fascinantă a actorului Peter Mayhew. „S-a luptat să iasă dintr-un scaun cu rotile”

De la un infirmier de 2,21 metri, la celebrul Chewbacca. Actorul Peter Mayhew a intrat în istoria cinematografiei datorită unei șanse la care nu s-ar fi așteptat și datorită înălțimii lui, pe vremea când lucra într-un spital din Londra.

De la un infirmier de 2,21 metri, la celebrul Chewbacca. Actorul Peter Mayhew a intrat în istoria cinematografiei datorită unei șanse la care nu s-ar fi așteptat și datorită înălțimii lui, pe vremea când lucra într-un spital din Londra.

Actorul britanic Peter Mayhew, născut la Londra în mai 1944, a ieșit din anonimat în anul 1976, când lucra ca infirmier la un spital din Londra. În acest spital, viața lui s-a schimbat pentru totdeauna, după ce un reporter i-a făcut o fotografie ce a fost publicată apoi într-un ziar local.

În același an, fotografia lui Peter Mayhew a fost văzută de producătorul Charles H. Schneer, care a lucrat pentru filmul „Sinbad şi ochiul tigrului/ Sinbad and The Eye Of The Tiger”. Peter Mayhew a fost distribuit în rolul Minoton, o creatură magică din bronz.

După ce s-au încheiat filmările pentru acest film, Peter Mayhew s-a întors la locul lui de muncă la spital, ca infirmier. După aproximativ un an, a fost invitat la audiții de George Lucas, care lucra la un film intitulat „Războiul stelelor/ Star Wars”.

Peter Mayhew a obținut rolul și și-a asigurat astfel un rol în istoria cinematografiei. „Star Wars” a avut premiera în anul 1977 și a făcut istorie, devenind filmul ce a generat cele mai multe încasări din toate timpurile. Filmul îi prezintă pe Prințesa Leia, interpretată de Carrie Fisher, pe Han Solo, interpretat de Harrison Ford și pe Luke Skywalker, personajul lui Mark Hamill, dar și pe Chewbacca, interpretat de Peter Mayhew, încercând să distrucă Steaua Morții, stația spațială a Imperiului Galactic.

De la un infirmier de 2,21 metri, la celebrul Chewbacca. Povestea fascinantă a actorului Peter Mayhew. „S-a luptat să iasă dintr-un scaun cu rotile”

Familia actorului a dezvăluit că acesta a făcut un efort colosal pentru a interpreta personajul Chewbacca pentru o ultă dată, în „Star Wars: The Force Awakens”. Mai exact, Peter Mayhew s-a ridicat dintr-un scaun cu rotile de care a avut nevoie o perioadă.

„S-a luptat să iasă din scaunul cu rotile și să stea în poziție vertical, pentru a interpeta din nou rolul Chewbacca”, a transmis familia lui.

„De asemenea, Peter s-a implicat în filmul The Last Jedi pentru a-l ajuta pe succesorul lui în rolul Chewbacca (jucătorul de bachet Joonas Suotamo, care a preluat rolul în acest film, n.r.). A pus tot sufletul în interpretarea rolului Chewbacca, ceea ce se vede în fiecare scenă în care apare”, a mai transmis familia actorului.

„Era cel mai blând dintre uriaşi. Un om mare cu o inimă şi mai mare, care mă făcea întotdeauna să zâmbesc şi un prieten devotat, pe care l-am iubit profund", este omagiul pe care i l-a adus pe Twitter Mark Hamill, alias Luke Skywalker.

Mormăitul dezarticulat care caracteriza limbajul însoţitorului fidel şi co-pilot al lui Han Solo, era evident produs de inginerii de sunet. Fanii peliculei cred însă că expresivitatea şi gesturile lui Peter Mayhew în costumul impozant din păr de yak au contribuit mult la succesul personajului.

După retragerea de pe platourile de filmare, Mayhew, care îşi pierduse mult mobilitatea, a continuat să se dedice fanilor şi a participat la numeroase întâlniri cu publicul peste tot în lume.

O ceremonie în memoria sa va fi organizată de familie şi prieteni pe 29 iunie, conform unor surse apropiate. În plus, fanii îndoliaţi se vor putea reculege la începutul lunii decembrie la Los Angeles, în cadrul unui adunări în care familia sa va expune o parte din obiectele personale ale actorului.

Peter Mayhew, care a interpretat în saga Războiul Stelelor rolul extraterestrului Chewbacca, un uriaş păros din specia wookie, prieten de încredere al personajului Han Solo, a încetat din viaţă marţi, la 74 de ani, în locuinţa sa din Texas. Anunțul a fost făcut de familia actorului, dar fără a dezvălui motivul decesului.

Mesajul filosofului Mihai Șora către compania Tarom, după ce "călătorul de 100+“ nu a putut să-și rezerve un bilet... Premieră istorică! A fost realizat primul transplant al unui organ cu ajutorul unei drone. Milioane de vieți vor putea f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x