Pasionații de fotografie sunt mereu în căutare de momente inedite ce pot fi capturate la apăsarea unui buton. Iar când norii de ploaie lasă primele picături să cadă pe pământ, cei mai mulți oameni deschid umbrelele și se îndreaptă spre interior. Însă fotograful pasionat se bucură de provocare și caută să surprindă instantanee spectaculoase. Ploaia poate fi un mediu excelent pentru o fotografie reușită, iar dacă vrei să afli cum sa faci poze pe timp de ploaie ca un fotograf profesionist, nimic mai simplu! Citește mai departe cinci recomandări care te vor ajuta să realizezi fotografii încântătoare.
Protecție pentru echipamentul foto!
Nu uita pelerina de ploaie, atunci când ieși cu aparatul foto din casă. Vremea este imprevizibilă, iar cerul se poate umple de nori grei într-un timp foarte scurt. Alege o pelerină dintr-un material ușor și subțire, care poate fi împachetată, ocupând un spațiu mic în geantă sau ghiozdan. Astfel, dacă te surprinde ploaia cu aparatul în mână, poți să te asiguri că echipamentul tău nu va avea de suferit.
Ține cont de reflexiile din apă
O ploaie torențială este ușor de capturat cu ajutorul camerei foto. Însă atunci când picăturile de apă nu cad cu repeziciune și cu un debit crescut, surprinderea ploii poate deveni o misiune greu de îndeplinit. Concentrează obiectivul aparatului spre bălțile formate pe marginea străzii, sau pe geamurile luminate ale magazinelor, pline de stropi de apă. Poți realiza imagini unice folosind reflexiile pe care ploaia le oferă în apă, așa că profită de acest fenomen meteorologic spre avantajul tău.
Profită de umbrele
Umbrela joacă un rol triplu în ședințele foto pe timp de ploaie. În afară de cel primar, de protecție împotriva picăturilor, banala umbrela poate fi un element de compoziție extraordinar. Fie că este una colorată sau monocromă, umbrela ta poate înrăma și transmite ideea de ploaie. Sau dacă ești pe un bulevard aglomerat, sub o ploaie măruntă, poți surprinde “marea” de umbrele de pe trotuar. Al treilea rol al umbrelei este din punct de vedere tehnic, pentru că o poți folosi pentru a corecta expunerea. În timpul ploii, cerul poate oferi o lumină puternică, rezultând într-o imagine supraexpusă, așa că ajută-te de umbrelă și scade cantitatea de lumină ce cade pe subiectele fotografii tale.
Picăturile de ploaie - un detaliu de surprins
Dacă îți dorești să obții imagini puternice și care surprind esența căderii de apă din ceruri, oferă atenție picăturilor de ploaie. Acest detaliu adesea omis poate fi folosit pentru a realiza poze surprinzătoare în medii, de altfel, banale. O bancă de lemn de pe o alee din parc arată cu totul altfel acoperită de o mulțime de picături de toate dimensiunile. Iar timpul de expunere poate fi aliatul tău dacă îți dorești să fotografiezi ploaia în cădere - un timp de expunere mai lung este recomandat pentru a crea senzația de mișcare, iar unul mai scurt pentru a îngheța în loc picăturile de ploaie.
Cerul înnorat - un background de vis
Pentru poze spectaculoase pe timp de ploaie, îndreaptă-ți obiectivul spre cer. Show-ul oferit de mișcarea norilor poate fi un background perfect! Vei obține imagini cu care te vei mândri, pentru că un cer înnorat transmite o emoție puternică, iar scenele surprinse într-un astfel de cadru vor fi senzaționale!
Pozele făcute printre picăturile de ploaie se regăsesc în portofoliul oricărui fotograf, fie profesionist sau amator, însă originalitatea imaginilor realizate într-un asemenea cadru primează. Aplică recomandările de mai sus și imprimă-ți stilul personal în fiecare, iar fotografiile obținute vor fi bune de înrămat!
Papa Francisc, mesaj emoționant în limba română pe Twitter, la finalul vizitei în România... „Dacă laşi uşa deschisă până te duci la baie, rămâi fără zacusca trimisă de mamaie!”. Polițiștii din Timișoara au compus...