Pescarul obișnuiește să facă publice imaginile cu micile sau marile creaturi pe care le descoperă deseori pe fundul mării sau ascunse după corali sau pietre, în locuri întunecoase. De-a lungul timpului, pescarul din adâncuri a descoperit numeroase ciudățenii, care uneori l-au speriat, alteori l-au minunat. Mama Naturii a fost extrem de generoasă cu noi și ne arată cât de imprevizibilă este natura cu toate frumusețile și vietățile sale.
Un pescar a descoperit în largul mării o ciudățenie a naturii pe care a arătat-o imediat oamenilor. Ce este animalul marin cu dinți de om
Trapman Bermagui, un pescar din Sydney, a postat o fotografie cu chipul rechinului prins la o adâncime de 650 de metri sub apă. Meseria lui este de pescar de adâncime și trebuie să captureze tot felul de specii de pești, iar în căutările sale se bucură de un spectacol marin fantastic. Ultima captură, un rechin cu dinți de om l-a speriat și l-a încântat totodată.
Creatura bizară are un aspect ciudat, cu piele aspră, nas ascuțit, ochi mari și dinți ascuțiți, ieșiți din cavitatea bucală. De când a fost făcută publică, fotografia rechinului de adâncime a stârnit destulă agitație online, mulți oameni s-au speriat văzând animalul ciudat.
„Pare din preistorie”, a scris un utilizator. "Marea adâncă este o altă planetă. Creaturi cu aspect sălbatic", a adăugat altul. Un al treilea utilizator a sugerat că nu era deloc un rechin adevărat și nu s-a lăsat convins de autenticitatea creaturii: „Făcut de om... fie un sculptor, fie prin amestecarea ADN-ului”, a scris utilizatorul.
Pescarul Bermagui a declarat că fiara marină pe care a descoperit-o nu este un rechin tăietor. „Este un rechin cu piele aspră, cunoscut și ca o specie de rechin câine de efort”, a explicat el. "Acești rechini sunt obișnuiți la adâncimi mai mari de 600 de metri. Îi prindem de obicei iarna", a adăugat pescarul.
Câinele de mare poate fi întâlnit în apele puțin adânci din Marea Neagră, Marea Mediterană, Marea Baltică, Marea Nordului și apele reci din Atlantic și Pacific. În Marea Neagră, se află una dintre cele mai mari populații de rechini din acest gen. Spre deosebire de rechinii oceanici, este total inofensiv pentru om. Din familia Squalidae, în Marea Neagră este prezentă și specia Squalus blainville.
Traiește mai mult izolat la adâncimi de 50-90 metri, în intervalul martie-iunie și octombrie-noiembrie, uneori până la 100 m, foarte rar apropiindu-se de litoral la adâncimi mai mici de 10 m. Se hrănește cu scrumbii, aterine, hamsii, guvizi, stavrizi, crabi și creveți.