Antena Căutare

Cu ce culori să te îmbraci ca să fii mereu fericit. Un stilist a dezvăluit „secretul”

Știați că vă puteți alege hainele astfel încât acestea să vă ofere o stare de bună dispoziție? Erica Davies, o expertă în stil din Marea Britanie, a împărtășit cele mai bune sfaturi în materie de modă pentru a-i ajuta pe cei ce se simt nesiguri sau trec printr-o pasă mai proastă să își schimbe radical emoțiile și să devină stăpâni pe situație.

haine colorate
Cum să te îmbraci pentru a-ți îmbunătăți rapid starea de spirit | Pixabay

Erica Davies este un editor de modă care și-a petrecut ultimiii 20 de ani lucrând pentru cele mai vândute ziare și reviste din Marea Britanie. Cu toate acestea, specialista se caracterizează și drept „o mamă la menopauză”, care a trecut prin fluctuații de greutate, astfel că a descoperit cum să își aleagă cel mai bine hainele pentru a se pune în evidență în orice situație.

Cum să îți alegi îmbrăcămintea pentru o stare de spirit mai bună

Aceasta a recunoscut că a avut, la rândul său, perioade mai grele în viață, în care ieșea din casă îmbrăcată cu ce găsea prima oară prin dulap și se neglija per total. Atunci când a început să schimbe, cu pași mici, modul în care se îmbrăca, starea sa de spirit a devenit una mai bună.

În orice caz, Erica mizează și pe confort, astfel că a prezentat o serie de articole vestimentare care să fie ușor de combinat, dar și lejere și stilate în acelați timp. Alegerea texturilor și țesăturilor este cheia, pentru ca totul să se potrivească și să se așeze cum trebuie.

Puloverele supradimensionate din cașmir, pantalonii din jerseu evazați și pantalonii lounge cu talie elastică sunt opțiuni bune, alături de tricourile albe de bază, vestele cu bretele largi, topurile mătăsoase și cămășile albe. Puteți opta pentru acestea în locul unui compleu banal de trening, spre exemplu.

Indiferent că o facem în mod conștient sau nu, experta a explicat că tindem să ne adaptăm stilul în funcție de pasa prin care trecem. Cu toate acestea, „trucul” funcționează și veceversa, astfel, dacă începem să ne îmbrăcăm mai atent și mai potrivit, ne vom simți în scurt timp mult mai bine.

„Gândește-te că faptul te îmbraci în fiecare zi este ceva terapeutic pentru tine. Și gândește-te să porți piese care te fac cu adevărat fericit, care îți schimbă dispoziția atunci când le îmbraci”, a punctat ea.

Care sunt culorile care ne scapă din monotonie și ne fac să fim mai fericiți

Pentru un look inspirat de după o despărțire dureroasă, Erica recomandă încercarea unor culori vii, care să ne scoată din monotonie și tristețe. Ea a propus o combinație de două piese, o bluză și o pereche de pantaloni ciclam, care pot fura privirile, și poate chiar și „inima” unui privitor. Vezi AICI imaginile.

Pentru momentele când simțiți că greutatea corporală fluctuează, experta a recomandat alegerea unei rochii vaporoase, cu animal-print. Toți ochii vor fi îndreptați către „piesa de rezistență” pe care o porți și nimeni nu va mai fi atent la silueta ta. Pentru un plus de culoare, aceasta a propus o pereche de sandale în nuanța roz coral.

De asemenea, în acest caz, există câteva haine versatile pe care ar trebui să le iei în considerare ca elemente de bază din garderobă: cămăși supradimensionate cu nasturi, pantaloni largi din jerse cu talie elastică, fuste midi cu imprimeu cu talie elastică, și rochii vaporoase sau jachete în stil kimono. Dacă ați slăbit, acestea pot arăta bine în continuare, având în vedere croiul lor supradimensionat, care este și la modă în ultima perioadă.

Totodată, experta a dezvăluit și „secretul” unei ținute impecabile atunci când femeile se confruntă cu menopauza. Multe dintre acestea consideră că stomacul lor devine mult prea proeminent dintr-o dată sau nu știu ce să poarte atunci când apar bufeurile. Erica a explicat că în acest caz trebuie să alegeți să vă îmbrăcați „în straturi”.

Practic, o bluză lejeră, peste care să adăugați un sacou sau un trench. Prietenele dvs. sunt și rochiile fluide din țesături naturale, cum ar fi bumbacul, inul și mătasea. Pentru perioada mai friguroasă, puteți alege tricotajele.

În loc de teneșii „plictisitori”, Erica Davies a propus să vă dați voie să încercați și încăltăminte care este la modă, cum ar fi papuci cu talpă mai groasă sau sandale cu toc, jos sau înalt. Pentru o altă ținută, ea a optat tot pentru culori vibrante, mai exact a asortat o bluză și un sacou în nuanțe de portocaliu cu o pereche de pantaloni lejeri de culoare ciclam.

Desigur, fiecare persoană se poate simți confortabil în diverse nuanțe și culori, iar dacă vă îmbrăcați în negru nu înseamnă că nu puteți fi „fericiți”. Experta a punctat însă că atunci când simțiți că aveți o stare proastă, anumite culori (ciclam, roz, portocaliu, verde kaki sau lime) vă pot ajuta să aveți o stare de spirit mult mai bună.

La ce folosește, de fapt, acest mic spațiu de pe interiorul portierei de la mașină. Mulți șoferi sunt uluiți să afle abi... O mama și-a dus bebelușul la doctor cu o simplă mâncărime de ochi, dar nu se aștepta la ce a urmat. Ce verdict au dat me...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x