Antena Căutare

E dovedit științific: Competiția face cei mai mulți copii! Cum au dovedit cercetătorii că cei mai rapizi spermatozoizi sunt și cei mai eficienți

Infertilitatea poate deveni istorie. Un nou studiu a dus la o concluzie surprinzătoare despre felul în care spermatozoizii funcționează. Se pare că, în acest caz, cel mai rapid este cel mai bun.

E dovedit științific: Competiția face cei mai mulți copii! Cum au dovedit cercetătorii că cei mai rapizi spermatozoizi sunt și cei mai eficienți Galerie
spermatozoizi, studiu, energie

Infertilitatea poate deveni istorie. Un nou studiu a dus la o concluzie surprinzătoare despre felul în care spermatozoizii funcționează. Se pare că, în acest caz, cel mai rapid este cel mai bun.

Pentru a-și îndeplini „sarcina” spermatozoizii generează energie, iar modul în care o folosesc poate determina cât timp vor supraviețui și ce distanță vor parcurge. „Am vrut să aflăm care este proporția dintre cantitaea de energie eliberată și cea consumată, în fucție de viteza cu care înoată și distanțele pe care trebuie să le parcurgă, până la locul în care are loc fertilizarea ovulului”, a explicat Eduardo Roldán.

Eficiența energetică a spermatozoizilor este importantă nu doar pentru viteză și ci pentru durata de viață și potențialul de a fertiliza ovulul. Acest studiu, efectuat pe diferite specii de șoareci, a dovedit că spermatozoizii utilizează energia într-un mod asemănător unei mașini.

E dovedit științific: Competiția face cei mai mulți copii! Cum au dovedit cercetătorii că cei mai rapizi spermatozoizi sunt și cei mai eficienți

spermatozoizi, studiu, energie

hepta.ro

În cadrul studiului, a fost studiat metabolismul energetic al spermatozoizilor de la cinci specii diferite de șoareci, în condiții identice. Rezultatul a fost surprinzător.

„Credeam că spermatozoizii ce consumau mai multă energie mureau primii. În schimb, la speciile cu competiție între celule și care au un consum energetic mai mare, acelea produc spermatozoizi mai rapizi și mai eficienți”, a explicat Maximiliamo Tourmente, cercetător la Universitatea Exeter din Marea Britanie.

Competiția între spermatozoizi apare la speciile în care femelele nu aleg un singur mascul cu care să încerce să se reproducă, ci care au mai mulți parteneri. „Atunci când exista competiție, spermatozoizii devin mai eficienți și consumă mai multă energie, pentru a se deplasa mai bine” a adăugat Maximiliamo Tourmente.

E dovedit științific: Competiția face cei mai mulți copii! Cum au dovedit cercetătorii că cei mai rapizi spermatozoizi sunt și cei mai eficienți

spermatozoizi, studiu, energie

Profimedia

Cum ajută studiul în combaterea infertilității

Cercetările au avut ca scop o mai bună înțelegere a felului în care funcționează metabolismul spermatozoizilor și pentru a putea scădea mortalitatea acestor celule.

„Concluziile noastre pot fi pietre de temelie pentru tratamentul infertilității. De asemenea, poat avea un rol important în procesul de selecție a spermei în cadrul tehnologiilor de fertilizare, precum cea in-vitro sau criogenarea ovulelor”, a explicat Eduardo Roldán.

Om bogat, om sărac. Cum să scapi de mentalitatea omului sărac în România 2019... A vrut să frâneze, dar a accelerat! O femeie din Galați și-a parcat mașina în biroul unui parlamentar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x