Antena Căutare

De ce este astăzi mai simplu ca niciodată să faci fotojurnalism!

Fotojurnalismul a reusit intotdeauna sa spuna povesti nealterate de zgomotul inutil al vorbelor, prin imagini ce au vorbit singure, transmitand mai mereu emotii puternice. Povestile pe care le spun fotojurnalistii, prin fotografiile pe care le fac, raman de foarte multe ori intiparite pe retina privitorului, ani de-a randul.

De ce este astăzi mai simplu ca niciodată să faci fotojurnalism!
| Sursa: pexels.com

Fotojurnalismul a reusit intotdeauna sa spuna povesti nealterate de zgomotul inutil al vorbelor, prin imagini ce au vorbit singure, transmitand mai mereu emotii puternice. Povestile pe care le spun fotojurnalistii, prin fotografiile pe care le fac, raman de foarte multe ori intiparite pe retina privitorului, ani de-a randul.

Este si cazul celebrei fotografii realizate de Kevin Carter, castigatorul premiului Pulitzer: imaginea copilului subnutrit, al carui sfarsit este parca asteptat de vulturul ce ii da tarcoale. Astazi este mai usor ca niciodata sa faci fotojurnalism, pentru ca libertatea de exprimare, usurinta cu care gasesti o camera foto sau un telefon bun, precum si digitalizarea intregului proces fotografic, au transformat aceasta meserie intr-un job extrem de atractiv.

Camere foto si telefoane mobile la tot pasul

Sa te folosesti de o fotografie pentru a spune o poveste nu presupune sa ai neaparat ultimul model de camera foto. Poti oricand surprinde un cadru genial cu un model de aparat mai vechi, sau chiar cu ajutorul unui telefon mobil. Nu conteaza daca ai in buzunar un iPhone 8 sau un Google Pixel 2, important este sa fii omul potrivit la locul potrivit. Cele mai viralizate poze din ultimii ani au fost realizate atat cu smartphone-uri, cat si cu aparate foto profesionale, asadar este loc pentru toti in fascinanta lume a fotojurnalismului.

Acces facil la net

Toata lumea are astazi acces la net, pentru a trimite rapid o poza facuta in urma cu 5 minute pe adresa de mail a unei publicatii online. De aceea, fotojurnalismul anului 2018, prin mijloacele de comunicare worldwide extrem de utile, lasa in urma bariere precum locul in care te afli sau distanta dintre emitator si receptor. Conexiunea la net sau microprocesorul smartphone-ului tau sunt lucruri care astazi conteaza cu adevarat pentru fotografii care vor sa trimita imediat o poza uluitoare.

Libertate de exprimare

Ai o idee? Trebuie sa o impartasesti cu toti! Faci o fotografie uluitoare de la un protest sau de la o procesiune religioasa? Pune-o pe net si va deveni viral peste noapte! Asa functioneaza lucrurile astazi, intr-o lume in care exprimarea a spart in mai toate tarile orice bariera. De aceea, exista astazi o multime de noi profesii liberale, construite in jurul autonomiei fotografilor, a usurintei cu care poti face rost de o camera foto sau de un telefon cu baterie, precum si in jurul libertatii de exprimare.

Oamenii au dreptul sa afle informatii noi, la fel de mult cum au dreptul sa isi spuna punctul de vedere sau sa transmita mai departe vesti. Fotojurnalismul 2.0 le aduce pe toate la aceeasi masa, transformandu-le rapid in informatii senzationale, ce fac inconjurul lumii in doar cateva minute. Ai in buzunar un iPhone, un Samsung sau un Google Pixel 2? Iti place mereu sa fii in centrul evenimentelor cu adevarat importante din sanul comunitatii tale?

Esti o persoana implicata, careia ii place sa afle lucruri vitale, dar sa si ofere in aceeasi masura date clare si nealterate despre oameni, locuri si evenimente? Atunci poate ca ar fi bine sa ii acorzi o sansa acestei meserii, extrem de dinamica, palpitanta si care iti poate oferi o multime de satisfactii.










Scotocește bine, caută până găsești! Mai ai pe acasă bancnote de 500 de lei cu Brâncuşi? Te vei îmbogăți!... Iluzia care a înnebunit internetul. Tu cât de repede reuşeşti să găseşti ACADEAUA din imaginea de mai jos?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x