Antena Căutare

De ce ne înșelăm partenerii? Motivul a fost explicat științific

Deși se presupune că omul face parte din cei 3% din totalitatea mamiferelor monogame, în realitate știm că lucrurile nu stau chiar așa.

Deși se presupune că omul face parte din cei 3% din totalitatea mamiferelor monogame, în realitate știm că lucrurile nu stau chiar așa.

Dacă mai aveam nevoie de o confirmare a faptului că monogamia e mai degrabă un construct social, acum o avem și pe cea științifică. Într-un clip scurt, cei de AsapSCIENCE explică de ce unii oameni sunt mai predispuși către infidelitate decât alții.

Se pare că nu totul depinde de educație, de autocontrol sau de intensitatea sentimentelor față de partenerul de viață. Receptorul pentru dopamină, care controlează centrele de recompensă și plăcere din creier, e responsabil pentru eliberarea hormonilor de fericire. După cum știm, sportul, mâncatul și sexul sunt principalele activități care le generează secreția.

De asemenea, un studiu a scos la iveală faptul că 50% dintre oamenii care au gene alele mai lungi și-au înșelat partenerul, comparativ cu doar 22% în cazul celor care au alele scurte. De asemenea, se pare că aceștia au o tendință pronunțată de a-și asuma riscuri sau de a dezvolta dependențe. Se pare că și hormonul vasopresină ar mai putea avea o legătură.

Continuarea pe Playtech.ro.

Cum poți să-ţi faci singur o dublură a unei CHEI în doar câteva minute! Este SIMPLU şi chiar FUNCŢIONEAZĂ... Poveste emoţionantă: Din greşeală, o femeie a ars cina. Reacţia soţului a devenit virală pe Internet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x