Antena Căutare

De ce nu ar trebui să cumperi lumânări parfumate. Pericolul pe care îl ascund acestea

Lumânările parfumate ne ajută să ne relaxăm, să avem un miros plăcut în casă, dar pot fi și obiecte decorative. Totuși, specialiștii trag un semnal de alarmă și dezvăluie ce pericole ascund acestea.

Descoperă ce pericole ascund lumânările, de fapt | sursa foto: Shutterstock

Aproape toată lumea are acasă cel puțin o lumânare parfumată. Folosite pentru frumosul parfum pe care îl emană, aceste obiecte însă ascund și anumite pericole, pe care poate nu le știm sau nu le conștientizăm îndeajuns de mult. Descoperă în rândurile de mai jos despre ce este vorba.

Ce se întâmplă dacă aprinzi lumânări parfumate în casă, de fapt. Ce pericole ascund acestea

Potrivit medicului Svetlana Stevanovic, profesor la Universitatea Deakin din Melbourne (Australia), lumânările conțin numeroase chimicale toxice. Aceasta a explicat cum, atunci când ceara se topește, sunt eliberați nu doar compuși organici volatili, ci și mici particule ce rămân în aer.

Citește și: De ce flacăra nu are umbră. Explicația este mult mai simplă decât crezi

Articolul continuă după reclamă

„Atunci când ardem lumânări, în timpul procesului de combustie, numeroase particule sunt eliberate și multe dintre ele ajung direct în plămânii noștri. Studiile au arătat că acest lucru duce la apariția unor probleme de sănătate serioase. Atunci când ardem ceva în aer, acesta se schimbă, deci nu va mai fi la fel ca la început. Va deveni astfel mult mai toxic. Faptul că este menționat că o lumânare conține ingrediente naturale asta nu înseamnă că dacă inhalăm ne face bine. Cheia este să facem totul cu moderație”, a spus Dr. Svetlana Stevanovic, potrivit celor de la mirror.co.uk.

În timp, obiceiul de-a aprinde lumânări parfumate poate duce, potrivit acesteia, la apariția durerilor de cap, la agravarea astmului sau la diferite reacții alergice.

Spusele femeii vin să confirme ceea ce Dan Gubler, doctor în chimie organică, a dezvăluit prin intermediul unui clip video publicat pe TikTok.

Citește și: Lumânările albe au rolul de protecție, pe când cele roșii de îndeplinire a dorințelor. Ce lumânare trebuie să aprinzi, pentru atingerea scopului tău!

„Au existat mai multe studii clinice recente care au arătat recent faptul că arderea frecventă a lumânărilor poate cauza probleme serioase de sănătate. Când ne gândim la poluare luăm în calcul doar ceea ce se petrece afară, în exterior. Totuși, nu luăm în calcul și lumânările parfumate, odorizantele de cameră sau alte astfel de obiecte. Lumânările sunt făcute din parafină ieftină, conțin arome artificiale și coloranți și atunci când le ardem se elimină monoxid de carbon, dioxid de carbon și alte componente volatile. Dacă ai obiceiul de-a arde din când în când câte o lumânare parfumată într-o cameră bine aerisită, atunci nu sunt motive de îngrijorare. Dacă totuși faci asta des și încăperea nu este foarte bine aerisită, atunci poate că ar trebui să renunți la lumânările parfumate. Problema la aceste obiecte este faptul că sunt fabricate fără un control prea strict și faptul că producătorii nu menționează 90% dintre ingredientele folosite. Doar le cumpărăm, le ardem și le mirosim, fără să ne întrebăm ce conțin sau ce inhalăm”, a explicat bărbatul.

Ce a putut să facă o soacră, chiar când avea grijă de nepoata ei! Mama copilei a dezvăluit totul. Ce a urmat... De ce se dădeau săculeți cu migdale pe post de mărturie la nunțile din anii '90. Adevărul despre semnificația acestui ob...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x