Antena Căutare

De ce nu trebuie să dormi cu căldura pornită în dormitor, de fapt. Care sunt explicațiile experților

Descoperă de ce nu ar trebui să dormi în dormitor cu căldura pornită. Specialiștii explică la ce efect ar trebui să ne așteptăm atunci când facem asta.

imagine cu robinetul unui calorifer Galerie
Descoperă cu ce efecte te poți confrunta dacă dormi cu căldura pornită în cameră | sursa foto: Profimedia

Mai ales atunci când vine vorba despre toamnă și iarnă, toți simțim nevoia să dăm mai tare caloriferele. Totuși, potrivit specialiștilor, nu este indicat să dormim cu căldura pornită, iar explicația este una știută de puțini. Află despre ce este vorba în rândurile de mai jos.

De ce nu trebuie să dormi cu căldura pornită în dormitor, de fapt. Care sunt explicațiile experților

Temperaturile au început să scadă din ce în ce mai mult și lumea a început să facă tot ce este posibil pentru a obține mai multă căldură în casă. Totuși, potrivit specialiștilor, se pare că nu este tocmai bine să dormi cu căldura pornită în cameră, potrivit specialiștilor.

Citește și: Trucurile pentru a avea o locuință călduroasă în această iarnă. Ce pot face românii pentru a primi o factură mai mică la gaze

Primul și cel mai frecvent efect neplăcut este uscarea pielii și a ochilor. Atunci când e prea cald în dormitor vei putea începe să observi faptul că, de la o zi la alta, ochii tăi sunt tot mai iritați, la fel și pielea. În timp pot apărea senzațiile de mâncărime, arată Dr. Elizabeth Hawkes, potrivit celor de la dailystar.co.uk.

Al doilea efect ce poate apărea se referă la problemele de respirație, căci atunci când dormim cu căldura pornită aerul din cameră devine uscat și poaate cauza iritarea gâtului și apariția tusei.

Un alt efect constă în excesul de transpirație, însă nu este exclus să apară și umflarea picioarelor. În plus, căldura în exces ajută la înmulțirea bateriilor și a dăunătorilor din saltele.

Citește și: Un instalator spune că folosim greșit robinetele caloriferelor. Ce înseamnă cifrele și ce să alegem pentru a micșora facturile

MaI mult decât atât, ține cont de faptul că să dormi cu căldura pornită poate duce la facturi mai mari la electricitate, dar și la apariția condensului pe geamuri și astfel, la apariția mucegaiului. Așadar, iată care sunt motivele pentru care nu trebuie să dormi cu căldura pornită în cameră.

Medicii trag un semnal de alarmă și explică faptul că mucegaiul poate deveni extrem de periculos pentru sănătate, mai ales în cantități mari sau pe termen lung. Cele mai expuse persoane sunt copiii, bolnavii și bătrânii. Descoperă mai jos cum scapi de condensul de pe geamuri și de pe pereți folosind un truc simplu, ieftin și rapid.

Unii experți susțin că cel mai important lucru este să reglăm temperatura casei, căci diferențele termice prea mari pot cauza apariția condensului. Astfel, potrivit acestora, cei de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au recomandat să stăm în casă la aproximativ 18 grade Celsius. Totuși, pentru cei care doresc să evite condensul, umezeala și posibila apariție a mucegaiului, temperatura din casă ar trebui să fie de 14-15 grade Celsius.

Ce s-a întâmplat după ce o femeie a pus făina în chiuvetă. Trucul care te scapă de cheltuieli în plus... „Festivalul Urâților”, ediția 2023. Cum arată câștigătorul și deținătorul coroanei de anul acesta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x