- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Unii au crezut că micile puncte strălucitoare, care se mișcau cu mare viteză, sunt chiar stele.
”Nu a existat niciun zgomot. Nu sunau ca niște avioane, ci erau într-o linie dreaptă perfectă, o serie de lumini asemănătoare stelelor care călătoreau prin cer. A fost cu adevărat ciudat", a fost unul dintre mesajele postate de internauți.
Alții au crezut că sunt OZN-uri, în timp ce optimiștii au glumit că văd sania lui Moș Crăciun. Erau, de fapt, sateliții lui Elon Musk. Iată care este motivul pentru care au fost vizibili pe cerul României.
Citește și: Sateliții lui Elon Musk au "defilat" din nou prin România, în acest weekend. Ce s-a văzut pe cer
De ce sateliții lui Elon Musk au defilat pe cerul României
Luminile de pe cerul României au fost cei mai recenți sateliți Starlink ai lui Elon Musk. Aceștia au putut fi văzuți din mai multe țări, la diferite ore. În cazul României, linia albă a apărut după ora 22:00 și nu este prima dată când aceste corpuri metalice au putut fi zărite.
În ultimele zile, compania SpaceX a lansat mai mulți sateliți care au putut fi văzuți pe cer, ca niște mici stele albe.
Câțiva dintre ei, toți în linie, foarte apropiați unii de alții, au atras atenția și au creat panică. Totuși, motivul pentru care au fost lansați nu e unul care să creeze îngrijorare.
Motivul pentru care Elon Musk a lansat sateliții Starlink
Sateliții au fost lansați pentru a furniza serviciul de internet Starlink și nu sunt singurii care vor ajuta la misiunea lui Elon Musk.
SpaceX a mai lansat un lot de sateliți Starlink - a șasea lansare a programului doar în iulie și cea de-a 33-a lansare a companiei în 2022. Noua lansare a avut loc pe 25 iulie 2022, la Complexul de Lansare 39A (LC-39A) de la Centrul Spațial Kennedy din Florida.
Acesta a fost al optulea zbor pentru amplificatorul din prima etapă Falcon 9 care sprijină această misiune, care a lansat anterior GPS III Space Vehicle 04, GPS III Space Vehicle 05, Inspiration4, Ax-1, Nilesat 301, iar acum trei misiuni Starlink, a declarat compania pe site-ul său.
Aproximativ 2.900 de sateliți Starlink au fost lansati până în prezent. Starlink oferă internet de bandă largă de mare viteză pe tot globul. Este disponibil în 36 de țări și are peste 2.500.000 de utilizatori la nivel global.
Compania are aprobarea pentru a pune pe orbită cel puțin 12.000 de Starlink și solicită unui organism de reglementare internațional să ridice încă 30.000 de sateliți după aceea. Asta înseamnă că fabuloasa ”linie albă”, formată de sateliți, va mai putea fi vizibilă și în viitor.