Antena Căutare

După un an de la operația de cezariană, o femeie a ajuns la spital cu dureri îngrozitoare. Medicii au descoperit ce se afla

Un caz tulburător scoate la suprafață erorile medicale care se produc la un nivel mare. Ce s-a găsit în corpul unei femei la mai bine de un an după ce i s-a făcut o operație de cezariană. Femeia s-a aflat la un pas să-și piardă viața și a făcut turul medicilor și a spitalelor spunându-i-se constant că nu are nimic.

După un an de la operația de cezariană, o femeie a ajuns la spital cu dureri îngrozitoare. Medicii au descoperit ce se afla
După un an de la operația de cezariană, o femeie a ajuns al spital cu dureri îngrozitoare. | shutterstock.com

O unealtă chirurgicală de mărimea unei farfurii a fost găsită în interiorul abdomenului unei femei la 18 luni după ce copilul ei a fost adus pe lume prin cezariană, potrivit unui raport întocmit de comisarul pentru sănătate și dizabilități din Noua Zeelandă.

Citește și: A cumpărat pește și l-a pus sub un jet de apă. Ce s-a întâmplat apoi a speriat-o pe femeie | VIDEO

Un retractor Alexis, sau AWR, care poate măsura 17 centimetri (6 inci) în diametru, a fost lăsat în interiorul corpului mamei după nașterea bebelușului ei la Auckland City Hospital în 2020.

AWR este un dispozitiv cilindric retractabil cu o peliculă translucidă, utilizat pentru a trage înapoi marginile unei răni în timpul unei intervenții chirurgicale, potrivit CNN.

Femeia a suferit luni de zile de dureri cronice și a mers la mai multe controale pentru a afla ce s-a întâmplat, inclusiv la radiografii care nu au arătat niciun semn al dispozitivului. Durerea a devenit atât de puternică încât a vizitat departamentul de urgență al spitalului, iar dispozitivul a fost descoperit la o tomografie computerizată abdominală și a fost îndepărtat imediat în 2021.

Comisarul pentru sănătate și dizabilități din Noua Zeelandă, Morag McDowell, a constatat că Te Whatu Ora Auckland - Consiliul de sănătate al districtului Auckland - a încălcat codul drepturilor pacienților, într-un raport publicat abia săptămâna aceasta, la doi ani de la incidentul care i-a pus în pericol viața pacientei.

Pacienta a primit scuze de la spitalul unde a făcut operația de cezariană, deși un an a trăit având în corp un dispozitiv medical

McDowell a recomandat ca Auckland District Health Board să prezinte scuze scrise femeii și să își revizuiască politicile, incluzând AWR-urile ca parte a numărului de intervenții chirurgicale.

Cazul a fost, de asemenea, înaintat directorului de proceduri, un oficial care va stabili dacă trebuie luate măsuri suplimentare.

Dr. Mike Shepherd, directorul grupului de operațiuni Te Whatu Ora Health New Zealand pentru Te Toka Tumai Auckland, și-a cerut scuze pentru eroare, într-o declarație.

"În numele serviciului nostru de sănătate a femeilor de la Te Toka Tumai Auckland și Te Whatu Ora, aș dori să spun cât de rău ne pare pentru ceea ce i s-a întâmplat pacientei și să recunosc impactul pe care acest lucru l-ar fi putut avea asupra ei și a grupului ei familial."

"Am dori să asigurăm publicul că astfel de incidente sunt extrem de rare și că rămânem încrezători în calitatea serviciilor noastre de chirurgie și maternitate."

Citește și: Cât câștigă angajații asiatici care îți livrează mâncarea la ușă. Banii nu sunt deloc mulți față de condițiile în care lucrează

„A fost jenant”. A urcat la bord îmbrăcată așa, iar o însoțitoare de zbor i-a spus că e prea „dezbrăcată”. Ce a urmat... Iluzie optică virală! Poți să găsești iepurașul din imagine? Doar cei cu privire ageră de vultur reușesesc în cel mult 7...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x