Antena Căutare

Ea e femeia cu cea mai frumoasă față din lume din punct de vedere științific. Detaliul pe care specialiștii l-au găsit atractiv

Cei mai mulți dintre noi au propria definiție în ceea ce privește frumusețea, dar când vine vorba de știință, totul este despre măsurători sau, mai precis, despre raportul potrivit.

femeie blonda cu ochi albaștri denumita cea mai frumoasa fata din lume Galerie
Cei mai mulți dintre noi au propria definiție în ceea ce privește frumusețea, dar când vine vorba de știință, totul este despre măsurători sau, mai precis, despre raportul potrivit. | Facebook, Profimedia

Când o companie britanică de cosmetice a sponsorizat o competiție pentru a găsi „fața perfectă a Marii Britanii” în 2012, studenta Florence Colgate, în vârstă de 18 ani, a fost anunțată câștigătoarea dintre cei peste 8.000 de participanți.

Citește și: Femeia care a trăit până la 122 de ani a dezvăluit 3 secrete care au ajutat-o să devină cea mai bătrână persoană din lume

Care sunt caracteristicile care determină cea mai frumoasă față din lume, din punct de vedere științific

De atunci, titlul de cea mai frumoasă față din punct de vedere științific a fost acordat și altor femei.

Anul trecut, dr. Julian De Silva a folosit noi tehnici computerizate pentru a confirma faptul că femeia cu cea mai perfectă față este, de fapt, actrița Jodie Comer, scrie Yourtango.com.

Până la urmă, care sunt caracteristicile pentru a determina cine are cea mai „bună” sau mai frumoasă față din lume, din punct de vedere științific?

De exemplu, când a venit vorba de castingul studentei Florence Colgate, „participantele nu au purtat machiaj și li s-a interzis accesul în concurs dacă ar fi avut vreo intervenție chirurgicală sau vreun alt tratament de înfrumusețare”.

Cu toate acestea, părul și ochii albaștri ai fetei nu sunt motivele pentru care a câștigat competiția.

Mai degrabă, este modul în care măsurătorile au arătat că trăsăturile ei se aliniază perfect, în sensul că sunt simetrice, formând ceea ce se cheamă Raportul de aur sau Proporția de aur.

Scorul raportului de aur al lui Florence este foarte aproape de 1,618, în timp ce al actriței Jodie Comer are o precizie de 94,52%.

Având în vedere că cele două femei nu au fost notate folosind același instrument, este dificil de stabilit cine ar trebui cu adevărat considerată persoana cu „fața perfectă”.

Știința mai spune că fețele celor mai atractive femei prezintă o distanță relativă între ochi și gură, care este puțin peste o treime din măsurarea dintre linia părului și bărbie.

Aici, raportul lui Colgate a fost de 32,8%.

Carmen Lefèvre, de la Școala de Psihologie din cadrul Universității St Andrews, Scoția, a precizat că frumusețea este strâns legată de simetrie, menționând că Florence are toate semnele clasice ale frumuseții, inclusiv ochi mari, pomeți înalți, buze pline și un ten luminos.

„Simetria pare a fi un indiciu foarte important pentru atractivitate. Deși nu ne dăm seama de asta în interacțiunile de zi cu zi, în fețele majorității oamenilor, jumătatea dreaptă și cea stângă sunt de fapt destul de diferite”, a mai explicat expertul.

Moneda care te poate îmbogăți imediat, dacă o ai acasă. Cu cât a ajuns să o vândă un român pe Internet... Un bărbat a găsit un pui de câine abandonat și l-a luat acasă. Când a mers cu el la veterinar, analizele au arătat că e ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x