Fenomen astrologic uimitor pe 21 iunie 2020. Eclipsă inelară de soare vizibilă parțial și în România. La ce oră va putea fi văzută

Eclipsa inelară de soare vizibilă și în România va avea loc pe 21 iunie 2020 și este un fenomen unic din ultimii ani. Potrivit astronomilor, în țara noastră, următoarea eclipsă totală de soare va fi abia în 2081. Eclipsa de soare din 21 iunie va putea fi văzută în România începând cu ora 08.13, cu maximul de acoperire la 08.43 și se va încheia la 09.13.

Eclipsă inelară de soare vizibilă parțial și în România, pe 21 iunie 2020

Următoarea eclipsă totală de soare parţial vizibilă din ţara noastră va avea loc pe 21 iunie 2020. Astronomii spun că de abia pe 3 septembrie 2081 va avea loc o eclipsă totală de soare vizibilă total de pe teritoriul României.

Cum se formează eclipsele inelare de soare

O eclipsă de Soare apare atunci când Luna trece între Pământ și Soare, obturând astfel total sau parțial discul solar pentru un observator aflat pe Pământ. O eclipsa de Soare inelară apare atunci când diametrul aparent al Lunii este mai mic decât diametrul aparent al Soarelui, blocând cea mai mare parte a luminii Soarelui, iar Soarele apare asemănător unui inel strălucitor.

Apariție spectaculoasă pe cerul României. Ce reprezintă, de fapt, Luna Căpșună

Eclipsa observată din România, pe 21 iunie 2020

Eclipsa din 21 iunie 2020 nu va putea fi observată de pe teritoriul României ca eclipsă inelară, ci doar ca eclipsă parțială. Discul Lunii nu va acoperi decât o mică porțiune a discului Soarelui[2], în situația în care cerul va fi senin.

Parteneri
3 tipuri de aplicații recomandate femeilor. Ce platforme trebuie să ai pe telefon
Printre numeroasele aplicații recomandate femeilor se numără platforme ce pot ajuta utilizatorii la nivel psihic, dar și fizic. Platformele au avansat de-a lungul anilor și acum oferă opțiuni ce pot ușura viața utilizatorilor.
Catine.ro
Ultimele știri