Antena Căutare

Cetățean de onoare, la doar 18 ani. Pentru Robert se bat cele mai mari universități din lume

România are elevi geniali pe care poate prea puţină lume îi cunoaşte. Ne reprezintă cu succes la cele mai importante olimpiade internaţionale unde câştigă, an de an, medalii de aur. Un astfel de exemplu de elev eminent vine de la un colegiu naţional din Constanţa, care a fost propus şi are şanse să primească titlul de cetăţean de onoare al oraşului.

Robert Pușcălău este elev în clasa a 12-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa. La cei 18 ani ai săi este deja obişnuit cu laurii la concursuri de talie internaţională. Are în palmares cinci medalii de aur, argint şi bronz la probele individuale şi trei premii la probele pe echipe, toate la materiile sale preferate.

Fiecare competiţie are trei probe: teoretică, practică şi una de analiză. Pentru a fi în top, Robert munceşte enorm.

Cu o minte sclipitoare şi un palmares atât de bogat, mari universităţi din vest se luptă pentru a-l primi, chiar dacă nu a dat încă BAC-ul. Studiul în străinătate este şi dorinţa lui.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru performanţele sale, adolescentul a primit o distincţie care vine, de regulă, după o viaţă de muncă: a fost propus şi are mari şanse să devină cetăţean de onoare al oraşului natal, Constanţa.

În ultimul său an de liceu, tânărul vrea să câştige încă o dată medalii de aur la olimpiadele internaţionale de fizică şi astrofizică.

Apple, criticată la Oscar pentru tastaturi... Un bărbat a leșinat în timp ce asista la nașterea copilului său. Imaginea surprinsă de tânăra mămică e virală ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x