Antena Căutare

EXCLUSIV! Singura inregistrare care il arata pe Sergiu Nicolaescu in spatele camerelor de filmat

Sergiu Nicolaescu nu a acceptat niciodata sa fie filmat in timp ce turna pe pelicula. A facut insa o exceptie si i-a permis nepotului costumierei preferate sa inregistreze scena in care sotii Ceausescu au fost judecati si ucisi. Imaginile pe care le vedeti in exclusivitate au fost filmate de Alexandru Valentin Tomescu in culisele filmului "Punctul Zero".

Scena judecarii si impuscarii sotilor Elena si Nicolae Ceausescu l-a marcat profunt pe Sergiu Nicolaescu care, de altfel, in 25 decembrie 1989, a si cenzurat filmul real al uciderii dictatorilor.

In filmul "Punctul Zero", pe care regizorul l-a realizat in 1995, Sergiu Nicolaescu reproduce extrem de riguros toate acele momente dramatice din istoria Romaniei.

Pentru film, Nicolaescu a ales actori celebri dar si anonimi. Personajele care i-au interpretat pe Elena si Nicolae Ceausescu au fost doi necunoscuti. In schimb, la filmari, a fost folosit acelasi tab din care fostii conducatori au coborat in curtea unitatii militare din Targoviste, in 25 decembrie 1989, chiar si acelasi comandant.

Making of-ul filmului "Punctul Zero" ne arata un Sergiu Nicolaescu extrem de riguros, dar si autoritar pe platoul de filmare. Glumele nu-si gaseau locul.

Scena uciderii dictatorilor a fost repetata de nenumarate ori, pana a iesit asa cum si-a dorit regizorul.

Pistruiatul, dupa 40 de ani, isi aminteste cu nostalgie de Sergiu Nicolaescu... A inceput Festivalul Ghetii si Zapezii de la Harbin, China...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x