Antena Căutare

4 decembrie 1959. NASA trimite în Cosmos un macac. Maimuța Sam ia primul contact cu spațiul

Înainte de omul să pună piciorul în spatiu, mai multe animale au fost lansate, astfel încât oamenii de știință să poată investiga efectele biologice ale călătoriilor în spațiu

Înainte de omul să pună piciorul în spatiu, mai multe animale au fost lansate, astfel încât oamenii de știință să poată investiga efectele biologice ale călătoriilor în spațiu.

4 decembrie 1959. NASA trimite în spaţiu un macac. Ca parte a programului Mercury, NASA lansează misiunea Little Joe II, care transportă maimuţa Sam (Macaca mulatta) pentru a testa funcţionalitatea sistemelor şi efectele adverse ale spaţiului asupra oamenilor.

Nava Spațială lansată pe 4 decembrie 1959

Zborul a pornit pe 4 decembrie, la ora 11:15. Lansată de la White Sands Missile Range în New Mexico, a fost cea mai mică dintre cele patru rachete de lansare utilizate în cadrul programului Apollo. "Micul Joe 2" a zburat la o altitudine de 55 de mile, echivalentul a 88 de kilometri. Timpul de zbor a fost de 11 minute și 6 secunde. Naveta spațială a fost recuperată, cu maimuța intactă, în Oceanul Atlantic.

Maimuța Sam, după recuperarea sa, imediat ce misiunea a fost încheiată

Predecesorul navei, "Little Joe I", a fost utilizată în testarea sistemului de evacuare. Sam a fost prima dintr-o serie de maimuțe trimise în spațiu pentru a studia impactul asupra vieții. Nava folosită în misiune este în prezent expusă la "Airpower Park" și la Muzeul Hampton din Virginia.

Imagini nemaivăzute: Peste 8.400 de fotografii din misiunile NASA pe Lună au fost făcute publice

În '57, se mai înregistra o premieră. Laika, un câine din Uniunea Sovietică, avea să devină primul animal lansat în spațiu și prima ființă decedată în afara Pământului.

Își găsesc jumătatea în această iarnă! Zodiile acestea sunt pe lista lui Moș Crăciun, la capitolul iubire!... Ești un suflet fericit, o persoană optimistă, poate o personalitate impulsivă? Alege o imagine și vezi ce are să-ți spun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x