Antena Căutare

Experiment anti social-media: Un student a trait trei luni fara retele sociale si telefon mobil

Nu am putea trai o zi fara telefon mobil, mail sau contul de Facebook. Un student american de 24 de ani a renuntat nu mai putin de 3 luni de la toate "tentatiile" de socializare.

Jake P. Reilly, student de copywriting la universitatea Chicago Portfolio School s-a deconectat, atat la propriu cat si la figurat de la toate conturile social media sau la email renuntand sa mai foloseasca chiar si telefonul mobil.

Timp de trei luni acesta a stat departe de butoane si gadget-uri, cautand in schimb interactiunea directa cu oamenii. Jake a descoperit cu aceasta ocazie ca o buna parte din prietenii lui nu erau asa de apropiati pe cat credea la inceput.

"Inainte era destul de rau. Citeam fiecare Tweet - urmaream 250 de oameni, apoi pierdeam o ora si pe Facebook. Trimiteam 1500 de sms-uri de pe telefonul mobil in fiecare luna si probabil vorbeam intre 600 si 900 de minute lunar", a povestit acesta.

Tanarul a mai spus cum si-a dezactivat rand pe rand conturile de Facebook, Twitter, Linked-In, Spotify sau orice alta retea de socializare. In ceea ce priveste contul de e-mail acesta fost deviat catre un mesaj care anunta ca nu va mai primi mail-uri pana la sfarsitul anului. Singurele mailuri cu care Jake a "trisat" au fost cele venite din partea bancii.

"Mi-a fost mai greu pentru ca imediat ce mi-am inchis telefonul lumea a inceput sa ma caute pe mail sau mi-a trimis un milion de mesaje pe Facebook. Sa nu raspunzi la telefon timp de ora sau la mail in cateva zile e un lucru de neacceptat din punct de vedere social", a mai spus acesta.



Tanarul s-a hotarat sa porneasca acest experiment dupa ce intr-o seara a fost vizitat de mai multi prieteni, dar nimeni din camera nu interactiona, ci naviga pe laptop sau pe telefon. Astfel a inceput sa foloseasca telefoanele publice, sa scrie scrisori si mesaje cu creta pe asfalt.

"Facebook este o mare pierdere de vreme, pentru ca toata lumea isi creeaza o imagine filtrata. Lumea posteaza cele mai bune poze, da check-in la cel mai tare restaurant din oras, pastreaza doar lucrurile care ii flateaza.(...) Deci e superficialitate peste superficialitate. Nu vei ajunge niciodata sa vezi fata reala a oamenilor", a mai spus Jake, conform Yahoo News.

FOTO! Imagini noi cu monstrul Chupacabra... FOTO! Picturi miniaturale pe guma de mestecat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x