Antena Căutare

În Epoca Fierului, bărbații beau bere și puneau asta în ea! Și rețeta e total diferită de cea din zilele noastre!

O echipă de cercetători a lucrat împreună cu o fabrică de bere din Milwaukee pentru a reproduce o băutură alcoolică descoperită într-un sit funerar din Epoca Fierului din Germania.

O echipă de cercetători a lucrat împreună cu o fabrică de bere din Milwaukee pentru a reproduce o băutură alcoolică descoperită într-un sit funerar din Epoca Fierului din Germania.

În ciuda faptului că solul acid a dizolvat rămășițele umane, arheologii au găsit în necropolă arme din metal și un cazan, datat între anii 400 — 450 î.e.n.. Acesta a fost plin cu mied antic atunci când a fost îngropat, potrivit cercetătoarei Bettina Arnold, arheolog și antropolog de la Universitatea Wisconsin-Milwaukee.

''Bărbatul decedat din Tumulul 17 Mormântul 6 a fost trimis către ''viața de apoi'' nu numai cu armele, ci și cu 14 litri dintr-o băutură alcoolică despre care se credea că îi va servi pe lumea cealaltă la recunoașterea statutului său de persoană importantă pe care îl avusese în timpul vieții'', a explicat Arnold.

Cazanul a fost descoperit în anul 2000. Cercetătoarea și echipa sa au colaborat cu un paleobotanist la analizarea urmelor de alcool obținând o rețetă de bere antică.

Se crede că băutura alcoolică a fost un tip de mied cunoscut ca bragă, a explicat Arnold. Aceasta era preparată dintr-o combinație de orz și miere, dar conținea și crețușcă (plantă utilizată deseori în miedul preistoric) și mentă, potrivit oamenilor de știință, arată Agerpres.

Împreună cu cercetătorii, fabrica Lakefront Brewery din Milwaukee a reprodus berea, iar băutura a putut fi degustată, în premieră, la Festivalul Anual de Știință din Wisconsin, la finalul lunii trecute.

Cum arată sutienul care costă două milioane de dolari! Ce este atât de special la el? (VIDEO)... Internetul s-a îndrăgostit instant de ea! O tânără seamănă leit cu Jasmine din desenul animat „Aladin”! Tu îi reziști?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x