- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Aproximativ 700 de sarmale pe zi, de persoana! Si sunt opt angajati. Asta inseamna ca in micuta fabrica din Gheorgheni se gatesc zilnic aproape sase mii de sarmale. Sau trei tone de sarmale pe saptamana!
Sarmalele sunt pregatite dupa o reteta traditionala secuiasca. Sunt bagate apoi in cutii si congelate. Pe rafturile de la noi, o cutie se vinde cu 18 lei si e de ajuns pentru doua persoane... flamande. Cele mai multe comenzi vin, insa, de dincolo de granita.
“Cand vine frigul avem comenzi cat nu putem sa facem fata. Clientii din strainatate au facut atatea comenzi ca lucram aproape la foc continuu”, spune patronul fabricii.
Cele mai multe sarmale ajung la unguri si nemti. Care cer, uneori, chiar si vara, caserole intregi de bunatati si platesc pentru ele chiar si cinci euro. Dar si ardelenii cumpara.
Cert este ca afacerea merge atat de bine incat proprietarii trebuie sa mai faca angajari. Cat mai curand!