Antena Căutare

In Harghita s-a deschis prima fabrica de sarmale: "Lucram la foc continuu"

Sarmalele noastre au ajuns si la straini. In Harghita, un barbat a deschis la Gheorgheni prima fabrica de sarmale secuiesti din tara. Iar nemtii si ungurii, in special, s-au "abonat" deja. Curge cu comenzi si cu bani. Cinci euro pentru o cutie cu 8 sarmale!

Aproximativ 700 de sarmale pe zi, de persoana! Si sunt opt angajati. Asta inseamna ca in micuta fabrica din Gheorgheni se gatesc zilnic aproape sase mii de sarmale. Sau trei tone de sarmale pe saptamana!

Sarmalele sunt pregatite dupa o reteta traditionala secuiasca. Sunt bagate apoi in cutii si congelate. Pe rafturile de la noi, o cutie se vinde cu 18 lei si e de ajuns pentru doua persoane... flamande. Cele mai multe comenzi vin, insa, de dincolo de granita.

“Cand vine frigul avem comenzi cat nu putem sa facem fata. Clientii din strainatate au facut atatea comenzi ca lucram aproape la foc continuu”, spune patronul fabricii.

Cele mai multe sarmale ajung la unguri si nemti. Care cer, uneori, chiar si vara, caserole intregi de bunatati si platesc pentru ele chiar si cinci euro. Dar si ardelenii cumpara.

Cert este ca afacerea merge atat de bine incat proprietarii trebuie sa mai faca angajari. Cat mai curand!

Preotii din Milano au deschis o linie telefonica pentru exorcizari... Un gest inconstient a costat-o pe o stewardesa locul de munca. In numele ei, compania si-a cerut scuze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x