Live acumObservator 16 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

S-a născut fără mâini, dar cu un munte de voință! Povestea unei femei care a devenit pilot de avioane, deși nu are membre 

O femeie care s-a născut fără mâini a uimit o lume întreagă, întrucât a luptat pentru visul ei și a devenit pilot. 

O femeie care s-a născut fără mâini a uimit o lume întreagă, întrucât a luptat pentru visul ei și a devenit pilot.

Jessica Cox, o femeie din Arizona, Statele Unite ale Americii, a venit pe lume fără mâini, dar asta n-a împiedicat-o să obțină ceea ce-și dorește, iar după multă trudă a devenit pilot.

S-a născut fără mâini, dar cu un munte de voință! Povestea unei femei care a devenit pilot de avioane, deși nu are membre 

”Mama mea a avut o sarcină normală. Însă în ziua în care m-am născut, a fost un adevărat șoc pentru părinții mei, în special pentru mama, atunci când doctorul a spus că nu am nicio mână”, a povestit Jessica.

Chiar și în ciuda acestor probleme, femeia n-a renunțat să facă ceea ce-și dorește, iar familia a încurajat-o să fie puternică și să lupte pentru visele ei.

Citește și: Momentul în care un pilot salvează 89 de vieți, după ce a reușit să aducă avionul la sol fără roțile din față! Imaginile sunt virale

”M-au ajutat, m-au încurajat să merg să încerc și să fiu independentă”, a mai mărturisit ea.

Înainte de a-și împlini, însă, visul, Jessica Cox se temea să zboare cu avionul: ”Când eram mică și zburam cu avioanele comerciale, mă rugam mereu la Dumnezeu să aibă grijă de mine”.

Lucrurile s-au schimbat total în momentul în care Jessica a descoperit avioanele de mici dimensiuni. ”Pilotul m-a luat cu el în fața avionului. Aparatul de zbor avea dublă comandă. Și-a luat mâinile de pe manetele de control și m-a lăsat pe mine să pilotez”, potrivit CNN.

Citește și: Incredibil. După medicii falși a apărut pilotul de avion fără niciun curs de zbor. A pus în pericol viața a mii de oameni

Astfel, după ce a absolvit Facultatea din Arizona, în 2005, Jessica a urma cursuri pentru a deveni pilot. A avut nevoie de un instructor de zbor dedicat, dar și să găsească avionul potrivit, compatibil cu abilitățile sale.

”Am pus o fotografie cu avionul pe ecranul computerului meu și tot ce făceam era să mă uit la ea. Acesta era avionul pentru care eu aș fi putut obține certificare”, a spus Jessica Cox, care a devenit pilot pentru avioane de mici dimensiuni în 2008.

Recomandari