Meniurile de nuntă ale Familiei Regale din Marea Britanie. Ce delicatese au servit Prințesa Diana și Prințul Charles la eveniment

Meniurile de nuntă ale Familiei Regale din Marea Britanie includ preparate extravagante, dar și rețete tradiționale. Regina Elisabeta și Prințul Philip, Prințesa Diana și Prințul Charles, Kate Middleton și Prințul William, și Meghan Markle și Prințul Harry au servit toți delicatese la nunți.

Ce preparate au fost servite la cele mai cunoscute nunți din Familia Regală din Marea Britanie

Getty Images

Tradițional, Familia Regală din Marea Britanie organizează o masă după ceremonia de la biserică - și Regina Elisabeta e, de cele mai multe ori, gazda - urmată de o recepție ce are loc mai târziu, potrivit Brides.

Uneori, e organizată o masă fastuoasă și a doua zi, după nuntă. Cu atât de multe evenimente, meniul de nuntă regal trebuie să fie pe măsură.

Unele preparate tradiționale sunt servite la toate nunțile regale - precum prăjitura cu fructe, un desert tradițional din Marea Britanie - pe când altele sunt adevărate delicatese.

Meniurile de nuntă extravagante ale Familiei Regale din Marea Britanie

O altă tradiție de la nunțile Familiei Regale din Marea Britanie se numără și servirea unor preparate ce poartă numele membrilor familiei.

De la nunta Reginei Elisabeta a II-a, până la ceremonia Prințului Harry cu Meghan Markle, iată unele dintre preparatele pe care le-au servit membrii Familiei Regale din Marea Britanie la nunțile lor:

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au servit prăjitură cu fructe

În anul 1947, nunta Reginei a inclus și o masă care s-a servit mai devreme. Printre preparatele din meniu s-au numărat file de pește Mountbatten, alături de o caserolă inspirată din bucătăria din Franța.

Citește și: Cum arată scrisul de mână al Reginei Elisabeta a II-a. Scrisul ei dezvăluie multe lucruri neștiute despre personalitatea ei

La desert, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au servit Bombe Glacée Princesse Elizabeth - un preparat cu înghețată și căpșune. Deși fructele nu erau în sezon în luna noiembrie, când a avut loc nunta, bucătarii au reușit să facă rost de ele. În plus, meniul a inclus și prăjitura cu fructe tradițională, ce e servită și la sărbătorile de Crăciun în Marea Britanie.

Diana Spencer și Prințul Charles au avut pui umplut cu mousse de miel la nunta lor

Unele preparate de una dintre cele mai cunoscute nunți din istorie au purtat numele unor membri ai Familiei Regale. Printre delicatesele servite la nunta Prințesei Diana cu Prințul Charles s-a numărat Quenelles de Barbue Cardinal - un fel de găluște umplute cu pește, scrie Delish.

Cuplul a servit și Supreme de Volaille Princess de Galles - un preparat numit după Prințesa de Wales - ce includea piept de pui umplut cu mousse de miel.

Citește și: Prințul Charles i-ar fi cerut Dianei să includă o floare în buchetul de mireasă. Ce era și de ce a ținut să nu lipsească

Meniul celor doi a inclus un preparat cu cremă și căpșune, urmat de 27 de torturi de nuntă. Tortul principal, cu aluat de prăjitură cu fructe, avea o înălțime de 1.5 metri și era decorat cu emblemele lui Charles și cea a familiei Dianei.

Kate Middleton și Prințul William au servit preparate cu ingrediente din Marea Britanie

Meniul de nuntă al lui Kate Middleton și Prințului William a fost dezvăluit abia în anul 2015, după 4 ani de la eveniment.

Cei doi au avut un mic-dejun format din aperitive și masa principală a inclus preperate realizate din ingrediente cultivate și crescute în Marea Britanie. Printre acestea se numără un preparat din somon din Sudul Uist, crab din Golful Lyme și langustine marinate.

La felul principal, meniul a inclus friptură de miel, servit alături de legume precum cartofi și sparanghel, plus sos Windsor.

La desert, Ducii de Cambridge au servit trei preparate - un parfait de ciocolată, desert trifle și înghețată preparată cu miere din zona Angliei în care a crescut Kate. Cuplul a avut două torturi - tradiționala prăjitură cu fructe, acoperită în cremă albă, și unul compus din prăjitura preferată a lui William, cu ciocolată și biscuiți.

Meghan Markle și Prințul Harry au servit preparate tradiționale mai sănătoase

Potrivit Brides și Delish, zvonuri despre meniul de nuntă al Ducilor de Sussex a inclus preparate britanice tradiționale, modificate astfel încât să fie puțin mai sănătoase.

Meghan Markle și Prințul Harry au servit mai multe aperitive apetisante, printre care se număra unul cu pui organic poșat, iaurt picant și caisa friptă. Meniul de nuntă a inclus friptură de miel cu legume și dulceață de ceapă, un fel de mâncare cu pui și risotto cu mentă și mazăre.

Tortul de la nunta Ducilor de Sussex a avut o cremă cu lămâie și soc. Evenimentul a inclus și mai multe deserturi mici, inclusiv macarons cu șampanie și fistic, tarte creme brulee și tarte cu rubarbă, unul dintre cele mai variate meniuri de nuntă ale Familiei Regale din Marea Britanie.

Ultimele știri