Antena Căutare

MIRACULOS: o femela rechin face pui FARA sa se imperecheze

O femela din specia de rechin zebra a reusit sa depuna oua in captivitate fara sa se imperecheze cu un mascul, relateaza BBC.

Rechinul traieste in acvariul urias al hotelului Burj aAl Arab din Dubai. Este cel de-al patrulea an consecutiv in care aceeasi femela depune oua din care ies pui de rechin perfect sanatosi.

Rechinul, numit Zebedee, nu a intrat niciodata in contact cu un mascul, procesul prin care a fost creat embrionul numindu-se partenogeneza. Este o forma rara de reproducere asexuala in care cresterea si dezvoltarea embrionilor nu necesita fertilizare.

Ingrijitorii de la acvariu au fost surprinsi sa vada ca in ouale depuse se aflau pui, descoperirea facandu-se intamplator, cand unul dintre acestia a zdruncinat un ou. Este singurul rechin din lume care a adus pe lume patru pui in acest fel. Din cauza ca procesul de concepere este diferit, Zebedee a adus pe lume numai femele.

Oamenii de stiinta spera ca partenogeneza poate salva unele specii de rechini de la disparitie.

Foto: digitalhen.co.uk

A fost creata pelerina care te poate face invizibil!... Un american a mancat 362 de felii de pizza si tot nu s-a saturat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x