Antena Căutare

Motivul dezgustător pentru care nu trebuie să ne facem patul dimineața. Când ar trebui să aranjăm lenjeria, de fapt

A face patul dimineața pentru unii este un obicei plăcut, în vreme ce pentru alții nu este decât o corvoadă și aleg să lase așternuturile așa cum s-au trezit. Experții au dezvăluit că nu ar trebui să facem niciodată patul la prima oră a dimineții, în ciuda faptului că ne poate face să ne simțim productivi, motivul este unul dezgustător.

imagine cu asternuturi albe Galerie
A face patul dimineața pentru unii este un obicei plăcut, în vreme ce pentru alții nu este decât o corvoadă și aleg să lase așternuturile așa cum s-au trezit. | profimediaimages.ro

Există o dezbatere constantă cu privire la frecvența cu care ar trebui să ne schimbăm lenjeria de pat, iar oamenii nu par să fie de acord. De la persoane care spun că o dată pe săptămână fac acest lucru, până la unele care nu le spală și nu le schimbă cu lunile, există însă și o explicație care vine de la specialiști să lămurească acest aspect.

Există însă modalități prin care poți menține lenjeria de pat proaspătă între spălări, și acestea includ, într-un mod neobișnuit, să nu îți faci patul imediat după ce te trezești dimineața. Dacă ai acest obicei în prezent, există un motiv dezgustător pentru care ar trebui să te oprești.

De ce nu ar trebui să îți faci patul la primele ore ale dimineții

Făcându-ți patul imediat ce te trezești ar putea fi de fapt mai mult dăunător decât bun pentru tine. Motivul este că în așternut se pot ascunde acarieni, spun experții care au precizat că 80% dintre acarienii de praf din casă sunt compuși din propria noastră piele moartă, relatează tabloidul Mirror.

Patul ar trebui lăsat în jur de 30 de minute pentru ca aerul și lumina să descompună bacteriile. Această practică simplă poate preveni acumularea de bacterii și acarieni în lenjeria de pat, ceea ce poate fi foarte important pentru sănătatea ta și pentru un somn odihnitor.

Citește și: Cum scapi de condensul de pe geamuri, folosind un ingredient banal din bucătărie! Rezultatele se văd imediat

Experții recomandă, de asemenea, ca atunci când vă spălați cearșafurile să le puneți la un ciclu de 60 de grade pentru că în acest fel germenii să fie uciși.

Specialiștii au mai adăugat: "Cu toate acestea, va trebui să spălați așternuturile cu un detergent bun pentru a vă proteja lenjeria de pat și pentru a o menține moale."

Citește și: Ce a putut să pățească un bărbat care a adormit lângă telefonul care era la încărcat. Cum a fost găsit

Un truc simplu va ajuta la eliminarea mirosurilor și a bacteriilor din saltea: bicarbonatul de sodiu va absorbi excesul de umiditate și va face ca salteaua să se simtă mai proaspătă. Presărați bicarbonat de sodiu pe așternuturi si salteași lăsați să acționeze timp de câteva ore, puteți să-l curățați cu un aspirator puternic.

"După ce au trecut două-trei ore, folosiți un aspirator pentru a îndepărta bicarbonatul de sodiu. Bicarbonatul de sodiu va ajuta la curățarea în profunzime a saltelei, eliminând transpirația și mirosurile care intră în saltea în timp", potrivit tabloidul Mirror.

Citește și: De ce nu trebuie să faci patul atunci când pleci din camera de hotel. O angajată a dezvăluit totul

Lăcașul care trebuie vizitat în Postul Paștelui. Pelerinii spun că au loc fenomene miraculoase la Icoana Maicii Domnului... Buna Vestire 2023. Tradiții și obiceiuri de Blagoveștenie, când se dă dezlegare la pește. Ce trebuie făcut pentru noroc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x