Antena Căutare

NASA a descifrat secretele furtunilor solare. Vezi ce spun cercetatorii!

Imagini nemaivazute surprind, pas cu pas, cum se produc şi cum evolueaza furtunile solare, spaima omenirii in ultimii anii. Cu ajutorul masuratorilor, al satelitilor şi al programelor de animatie, NASA a descifrat secretele fenomenului care poate da peste cap viata pe Pamant.



Pentru oamenii de ştiinta este important sa poata anticipa furtunile solare. Cea mai recenta, de care vorbeşte şi se teme tot mai multa lume, s-a produs in luna iunie.

"Furtunile solare pot afecta satelitii, iar semnalele GPS işi pot pierde din precizie, aşa ca este bine sa ştim dinainte pentru a-i putea avertiza pe oamenii care se bazeaza pe aceste tehnologii", a spus Alysha Reinard, cercetator la Universitatea din Colorado.

Un raport din 2009 al NASA arata ca o furtuna solara de mari proportii ar putea provoca haos pe Pamant in 2012. Ultimul eveniment de asemenea proportii s-a inregistrat in 1859.



Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Hackerii au spart site-ul oficial al primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman... Olandezii vor sa construiasca munti in tara lor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x