Antena Căutare

NASA nu se lasa! Trimite un alt robot pe Marte!

Expertii NASA au anuntat ca intentioneaza sa lanseze un nou robot de explorare stiintifica pe Marte, in 2020

"Administratia Obama s-a angajat sa realizeze o explorare serioasa a planetei Marte si cu aceasta misiune apropiata ne vom asigura ca Statele Unite vor ramane liderul mondial in ceea ce priveste explorarea planetei rosii", a declarat Charles Bolden, directorul NASA.

Misiunea din anul 2020 va reprezenta o noua etapa a programului spatial american, ce va raspunde provocarii lansate de presedintele Barack Obama si anume aceea de a trimite oameni pe Marte in anii 2030, a explicat Charles Bolden.

Anuntul a fost facut la cateva luni dupa ce NASA a dezvaluit ca va trimite, in 2016, robotul InSight pe Marte, pentru a identifica felul in care s-a format planeta rosie si pentru a afla daca miezul planetei este solid sau lichid - ca in cazul Terrei.

In 2013, NASA va trimite si o sonda, Maven, care se va plasa pe orbita martiana cu scopul de a studia si analiza atmosfera inalta a acestei planete.

Natiunea americana este singura din lume care a explorat solul planetei rosii si care continua aceasta explorare. Primii doi roboti americani - Viking 1 si Viking 2 - au coborat pe Marte in 1976.

URSS a fost prima tara care a plasat o sonda, Mars 3, pe Marte, in 1971. Aceasta nu a functionat decat 20 de secunde.

Foto: www.nasa.gov

FOTO&VIDEO! Mickey Mouse, Cenusareasa, Alba-ca-Zapada si Bambi, cele mai frumoase desene ale copilariei ... Experienta de astronaut: Cinci minute fara gravitatie pentru aproape 6.000 de euro!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x