Antena Căutare

O comoară de un milion de dolari ascunsă în Munţii Stâncoşi în urmă cu zece ani, descoperită

O comoară în valoare de peste un milion de dolari, ascunsă de un colacţionar de antichităţi în Munţii Stâncoşi în urmă cu zece ani, a fost descoperită, potrivit CNN.

Creatorul vânătorii de comori, Forrest Fenn, în vârstă de 89 de ani, a anunţat duminică pe site-ul său că tezaurul a fost găsit.

El a spus că se afla ascuns în vegetaţie şi nu a fost mutat de unde l-a plasat în urmă cu mai mult de zece ani.

„Nu cunosc persoana care a găsit-o, dar poemul din cartea mea l-a condus la locul precis în care se afla comoara”, a scris Fenn.

Comoara a fost găsită în urmă cu câteva zile de un bărbat care a dorit să rămână anonim, a declarat Fenn pentru Santa Fe New Mexican.

El a precizat că bărbatul este originar de pe Coasta de Est şi a confirmat descoperirea trimiţându-i lui Fenn o fotografie.

Comoara, estimată la peste 1 milion de dolari, a fost modul colecţionarului de a inspira oamenii să exploreze natura şi de a le da speranţă celor afectaţi de criza economică.

Indicii despre locul în care se afla comoara au fost incluse într-un poem de 24 de versuri publicat în autobiografia „The Thrill of the Chase".

Fenn a estimat că 350.000 de oameni din întreaga lume au căutat comoara. Unii chiar au renunţat la locurile de muncă pentru a se dedica acestei vânători şi alţii chiar au murit.

„Felicit miile de oameni care au participat la căutare şi sper că ei vor continua să fie atraşi de promisiunea altor descoperiri”, a mai scris colecţionarul pe site-ul său.

Sursa : news.ro

Ce spune luna nașterii despre tine! Ce născuți în ianuarie sunt persoane ambițioase... Pui de urs, plin de răni, scos de sub stânci de jandarmi. Imagini emoționante cu animalul, imediat după salvare - VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x