Antena Căutare

O ediţie rară a ultimei piese scrise de William Shakespeare, găsită într-un colegiu din Spania

O ediţie rară a ultimei piese scrise de William Shakespeare a fost găsită într-un colegiu catolic scoţian din Spania, relatează BBC.

O ediţie rară a ultimei piese scrise de William Shakespeare, găsită într-un colegiu din Spania
O ediţie rară a ultimei piese scrise de William Shakespeare, găsită într-un colegiu din Spania | John Stone

Volumul cu tragicomedia „The Two Noble Kinsmen”, scrisă de Shakespeare cu John Fletcher, a fost găsit de un cercetător care investiga lucrările economistului scoţian Adam Smith. Cartea este datată 1634.

În secolul 17, seminarul din Madrid era o importantă sursă de literatură engleză pentru intelectualii spanioli.

„The Two Noble Kinsmen” a fost inclusă într-un volum care cuprinde mai multe piese englezeşti, imprimat din 1630 până în 1635.

Dr. John Stone de la Universitatea din Barcelona a spus că l-a găsit între volume vechi, în biblioteca Real Colegio de Escoceses - Royal Scots College (RSC), care se află acum în Salamanca.

Stone, care a lucrat în Edinburgh şi Aberdeen, a spus: „Este posibil ca aceste piese de teatru să fi ajuns ca parte a unei biblioteci personale a unui student sau la cererea rectorului RSC, Hugh Semple, care era prieten cu dramaturgul spaniol Lope de Vega şi avea multe piese în biblioteca personală. Probabil, aceste piese au fost achiziţionate în jurul anului 1635 de un călător englez sau scoţian care a vrut să le ducă cu el la Madrid”.

„Până în anii 1630, piesele de teatru englezeşti erau asociate cu elita culturală spaniolă. Această redusă comunitate de scoţieni era cel mai important pod intelectual între lumile vorbitoare de spaniolă şi engleză”, a adăugat el.

În secolele 17 şi 18, colecţiile de cărţi în limba engleză erau rare în Spania din cauza cenzurii bisericeşti, dar colegiul scoţian avea o autorizaţie specială să importe orice dorea.

Piesele de teatru în limba engleză erau foarte rare în acea perioadă, iar până acum s-a crezut că cea mai veche lucrare a lui Shakespeare aflată în Spania era un volum găsit la Royal English College of Saint Alban din Valladolid. Aparent, acesta a ajuns în ţară la zece ani după cel descoperit la RSC, înfiinţat în Madrid în 1627.

Acum, colegiul oferă cursuri de şase luni de pregătire pentru cei care demonstrează că au vocaţie şi sunt susţinute aici conferinţe pentru comunitatea catolică scoţiană.

Sursa: News.ro

Femeia care a mâncat doar salată, roșii și mere timp de doi ani. Cum arată după ce a învins anorexia | FOTO... De ce flacăra nu are umbră. Explicația este mult mai simplă decât crezi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x