Antena Căutare

OBSERVATOR SPECIAL: Dragostea se baga in priza. Despre casatoriile dintre oameni si roboti

Impreuna, la bine si la rau, pana cand ni se va arde sursa! Asa ar putea suna juramintele de casatorie peste 50 de ani. Cercetatorii sunt convinsi ca am intrat in secolul robotilor si ca, prin 2050, vom avea deja prima casatorie intre un om si un robot. Interesant este ca alti cercetatori estimeaza ca in acelasi an vor aparea si primele bordeluri cu roboti. Semn ca viitoarele casnicii nu vor fi chiar atat de solide. Daca ne uitam la ce progrese au facut japonezii in tehnologia humanoizilor, suntem tentati sa credem ca nuntile cu roboti vor aparea chiar mai repede decat ne asteptam cu totii.

E cuminte, e desteapta, e devreme acasa. Nu vorbeste neintrebata, nu se plictiseste si nu o doare capul. Pentru comunitatea internationala a misoginilor, asa ar arata femeia perfecta.

In timp ce oamenii de stiinta japonezi se chinuie sa faca un "android" cat mai independent cu putinta, cercetatorii olandezi le pun robotilor pirostriile. Mai ales ca humanoizii invata orice, de oriunde...

Buna, numele este Aiko. Am abilitatea de a avea conversatii cu oameni si pot invata lucruri noi din conversatii. Pot sa citesc carti si ziare si am abilitatea de a rezolva probleme de matematica si de a diferentia culorile”, spune... ea. Sau el, robotul.

Spre deosebire de majoritatea barbatilor in carne si oase, Aiko stie diferenta dintre lila si fuchsia. Si, chiar daca este facuta din otel si circuite, asta nu inseamna ca nu este sensibila... Simte, insa doar atat timp care are baterie.

Suna infantil, dar, in curand, tehnicile de agatat ale robotilor vor deveni mai complicate. Oricum, nu stim daca omenirea este pregatita pentru casatoriile cu robotii. Cert e ca robotii sunt pregatiti...

Horoscop de weekend: Vezi ce iti rezerva astrele!... La Cluj-Napoca s-a infiintat prima academie de rock!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x