Căutare Live

Pe Google Earth avem patru autostrazi! Americanii au luat de bune termenele initiale de finalizare

Potrivit Google Earth si Google Maps, sunt deja gata tronsoanele Bucuresti - Ploiesti, Cernavoda - Constanta si jumatate din „Transilvania“. In realitate insa, abia ne putem „mandri“ cu o autostrada si jumatate.

Pe Google Earth sau Google Maps, Romania nu sta deloc rau la capitolul autostrazi. Astfel, Autostrada Bechtel (A3) se intinde pe doua tronsoane lungi, de vreo 200 de kilometri, Autostrada Bucuresti - Ploiesti este si ea gata, iar spre litoral se circula pana la Constanta pe autostrada, inclusiv pe centura de autostrada care porneste de la Ovidiu si se opreste la sud de Portul Constanta.

Pe Google Maps si Google Earth, Romania are in plus peste 350 de noi kilometri de autostrada. Google nu a facut, probabil, decat sa ia in calcul in realizarea hartilor termenele initiale de finalizare a auto­strazilor, crezandu-i pe cuvant pe res­pon­sabilii de la Ministerul Trans­por- ­turilor si CNADNR. In realitate, nimic din toate acestea nu s-a realizat.

Auto­strada Bechtel nu mai reprezinta o prioritate pentru guvern, din lipsa de bani, la tronsonul Cernavoda-Constanta mai mult se sta, in timp ce autostrada Bucuresti - Ploiesti si-a prelungit termenul de finalizare cu inca un an in asteptarea unei suplimentari de fonduri cu 100 de milioane de lei. Autostrada Arad - Timisoara si centura Arad vor fi finalizate cu un an intarziere, in 2012, iar Comarnic - Brasov va mai trece o data printr-o licitatie, dupa ce castigatorul initial, consortiul Vinci - Aktor, a renun­tat la proiect, negasind finantare.

Vinovati de starea deplorabila a infrastructurii mioritice par sa fie in primul rand angajatii CNADNR care, in proportie de 50%, „nu au bacalaureatul si semneaza contracte de sute de mili­oane", dupa cum acuza transportatorii.

Infrastructura, gaurita si de promisiuni

Prezenti ieri la un seminar pe tema transporturilor si logisticii repre­zen­tantii patronatelor din transporturi, dar si ai ministerului de resort au pus pe harta infrastructurii romanesti o serie de scuze si acuze care, de altfel, nu pot justifica starea deplorabila a drumurilor patriei.

Vestile proaste au curs rand pe rand din tolba de sarcini prezentata ieri de trimisul special al Ministerului Trans­porturilor si Infrastructurii (MTI), secre­tarul de stat Eusebiu Pistru.

Tot articolul, in Financiarul

Cel mai ravnit job - animator de vacute... Pauza de alaptat pentru tatii din Spania...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri