Antena Căutare

Pentru prima dată, ciocolatierii din România au scos la vânzare ciocolată roz, realizată numai din ingrediente naturale

Atunci când aveţi dubii asupra cadourilor de Crăciun pe care urmează să le faceţi, ciocolata este soluţia salvatoare! Până în final, cine nu apreciază pralinele, figurinele sau chiar telegramele confecţionate din ciocolată de cea mai bună calitate?! Drept dovadă, ciocolateriile sunt arhipline, iar clienţii stau răbdători la cozi, chiar şi câteva zeci de minute.

Pentru prima dată, ciocolatierii din România au scos la vânzare ciocolată roz, realizată numai din ingrediente naturale Galerie
Ciocolată roz

Anul acesta, specialiştii din domeniu au venit cu o noutate la nivel naţional. Ciocolata roz, realizată din boabe de cafea ruby, care este considerată un maximum de rafinament al gustului. În magazinele de ciocoaltă, cozile ajung, uneori, până la uşa de la intrare. În această lună, românii vor să ofere un cadou cât de mic celor dragi, iar ciocolata este varianta perfectă. Este puţin probabil ca cineva să dea greş cu un asemenea dar.

În acest magazin, în luna decembrie, vânzările depăşeasc o tonă de ciocolată, ceea ce înseamnă dublu faţă de o lună obişnuită, spun comercianţii. Şi o confirmă clienţii, care sunt capabili să dea chiar şi 600 de lei pentru cinci pungi cu ciocolată.

O noutate care a apărut anul acesta pe piaţa de ciocolată din România, şi care a prins bine la publicul curios, este ciocolata roz, făcută din boabele de cacao ruby. Aşa că, acum, avem patru sortimente de ciocolată, după cea neagră, albă şi cu lapte. Însă ciocolata roz începe să prindă din ce în ce mai mult teren, deşi este lansată abia în urmă cu doi ani.

Cei care au vrut să ofere un cadou original, şi-au personalizat ciocolata cu tot felul de urări de Craciun. Preţul unei telegrame din ciocolata porneşte de la 42 de lei.

Chiar dacă consumul de ciocolată este în creştere în România, mai avem mult de recuperat până să ajungem la nivelul altor ţări europene. România e codaşă şi la producţia, dar şi la consumul de ciocolată. Cu toate acestea, importurile sunt masive. Anul trecut, de exemplu, au depăşit 270 de milioane de euro.

Cu o producţie de 34 de milioane de kilograme de ciocolată, România este al doisprezecelea producător de ciocolată din Uniunea Europeană. Producţia România acoperă însă mai puţin de 1% din producţia europeană, potrivit datelor Eurostat.

Un copil de opt ani a câștigat cei mai mulți bani din YouTube în 2019! Ce a făcut pentru peste 23.000.000 de euro este ... O puştoaică de numai cinci ani din Rusia să devină milionară datorită postărilor pe reţelele de socializare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x