Magoniilele sunt în plin sezon și indiferent de culoare, oamenii se strâng în jurul lor să le admire sau să se pozeze cu superbele flori. Pentru București există chiar și o hartă a celor mai spectaculoase magnolii, care însumează peste 1300 de locuri celebre sau mai puțin cunoscute. Însă, nu mulți știu că anumite tipuri sunt și comestibile.
Cum se prepară pizza cu magnolii. Rețetă cu cele mai frumoase flori face furori pe TikTok
O influenceriță din Germania a șocat internetul cu cea mai nouă rețetă. Tânăra a dezvăluit că petalele sunt comestibile și a pregătit o pizza cu magnolii.
În videoclipul postat pe TikTok aceasta a explicat tot procesul. Aceasta s-a filmat în timp ce a mers să culeagă florile de magnolii pentru rețeta ei. Ulterior, le-a așezat într-un bol și le-a lăsat puțin timp în apă.
Mai departe, pentru a se asigura că le poate mânca, internauta a îndepărtat pistilul și a așezat petalele într-un alb bol. Ulterior, aceasta a asezonat magnoliile cu sare, piper și puțin ulei și chiar a degustat una dintre petale. La filnal, ea a așezat florile peste blat și a obținut o pizza cu magnolii care pare într-adevăr delicioasă. În plus, fata a preparat și o salată cu petalele de magnolii, cu ulei și condimente din belșug.
În descrierea postării, ea a oferit mai multe detalii despre tipurile de magnolii care sunt comestibile și le-a dat câteva trucuri celor care vor să încerce rețeta ei de pizza inedită.
„Majoritatea florilor de magnolie sunt comestibile, magnolia lalelelor și magnolia violet sunt de fapt peste tot aici. Nu toate sortimentele au și gust comestibil – așa că asigură-te întotdeauna că este unul comestibil, a scris bucătăreasa Ana Romas alături de imagini.â
„Nu exagerați - magnolia conține uleiuri esențiale care pot cauza probleme cu stomacul, dacă este consumată în cantități mari. Ca și în cazul usturoiului sălbatic, luați doar în cantități mici, nu rupeți ramurile, nu urcați în copac”, i-a mai atenționat tânăra pe internați.
Când vine vorba despre alegerea florilor, acesta i-a atenționat pe cei care vor să încerce că cea mai bună perioadă când să le culeagă este dimineața, în lunile martie-mai, când sunt crude.
„Cel mai bine este să le culegeți dimineața când florile sunt încă închise și nu se ofilesc. Când sunt complet deschise, devin amare”, a mai spus bucătăreasă în timp ce a ținut să precizeze că nu este indicat să iei flori de magnolie din copaci care ar putea fi tratați cu substanțe chimice.
Rețeta de prăjitură cu spanac a Elwirei Petre. Cum se pregătește desertul delicios care poate înlocui pasca pe masa de Paște
În ceea ce privește gustul, se pare că florile de maglonie au o aromă florală, asemănătoare cu lămâia, însă acesta poate fi diferit în funcție de soi.
Potrivit Anei, petalele de magnolie pot fi folosite în nenumărata preparate: crude ca topping-uri în salate, pe pizza sau în produse de patiserie, murate, prăjite sau coapte în aluat de tempura. De asemenea, din flori pot fi făcute și sirop pentur deserturi, gem sau sorbet.
Sub formă de sirop, magnolia se poate adăuga în ceai sau cocktail-uri, dar poate fi si transformată în codiment, prin uscare și măcinare.
Bogații sau săracii sunt mai darnici? Un nou studiu a dezvăluit ce grup e mai binevoitor, de fapt... Dispozitivele obișnuite care ascund aur de 22K. Cei mai mulți ajung să le arunce la gunoi fără să știe ce comoară găsesc...