Antena Căutare

Povestea bărbatului care și-a folosit economiile pentru a susține 33 de tineri la facultate. Cine este el și de ce a făcut asta

Într-o lume dominată de individualism și interese personale, povestea lui Dale Schroeder, un simplu tâmplar din Iowa, SUA, ne reamintește cât de puternic poate fi altruismul.

Galerie
Povestea bărbatului care și-a folosit economiile pentru a susține 33 de tineri la facultate. Cine este el și de ce a făcut asta | Shutterstock

Bărbatul, care a trăit o viață modestă și s-a stins în anul 2005, a lăsat în urmă nu doar un testament financiar, ci și o moștenire emoțională impresionantă, folosindu-și economiile strânse de-a lungul vieții pentru a sprijini viitorul a 33 de tineri care nu și-ar fi permis altfel să meargă la facultate.

Povestea bărbatului care și-a folosit economiile pentru a susține 33 de tineri la facultate

Dale Schroeder și-a petrecut întreaga viață lucrând ca tâmplar într-un oraș mic, fără să-și întemeieze o familie sau să aibă copii. În spatele vieții sale aparent banale, Dale ascundea însă o comoară impresionantă: economii de aproape 3 milioane de dolari.

Citește și: Credea că are o indigestie, dar medicii au făcut o descoperire înfiorătoare la analize. Ce trăia în stomacul tânărului

Articolul continuă după reclamă

Spre surprinderea prietenilor și a apropiaților, Dale a decis să nu păstreze acești bani pentru sine sau pentru moștenitori, ci să-i investească într-un mod pe cât de neobișnuit, pe atât de nobil.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Înainte de a muri, Dale i-a încredințat avocatului său, Steve Nielsen, misiunea de a folosi banii pentru a ajuta studenți din comunitățile mici care nu își puteau permite să meargă la facultate.

Citește și: De ce se dau dulciuri de Halloween. Tradiția e răspândită în mai multe colțuri ale lumii

„Copiii lui Dale”: O generație de profesioniști care dăruiesc mai departe

Economiile lui Dale Schroeder au făcut posibilă educația superioară pentru 33 de tineri, cunoscuți acum sub numele de „Copiii lui Dale”. Fără ajutorul financiar primit, mulți dintre acești tineri nu ar fi avut șansa de a studia în universități sau de a-și realiza visurile profesionale. Unii au devenit medici, alții avocați sau terapeuți – toate profesii care, la rândul lor, contribuie la binele comunităților din care provin.

De ce a făcut Dale acest lucru

Întrebarea „De ce?” persistă pentru mulți. Dale Schroeder nu a fost un om bogat în mod tradițional; nu a trăit o viață luxoasă și nu și-a dorit niciodată să atragă atenția. Însă valorile sale au fost întotdeauna orientate către comunitate, iar dorința sa de a face binele i-a definit viața.

Într-o lume în care ajutorul dezinteresat este din ce în ce mai rar, Dale Schroeder ne oferă un exemplu de altruism și umanitate autentică. Povestea tâmplarului din Iowa, care a reușit să schimbe viețile a 33 de tineri și să inspire o rețea de generozitate trans-generațională, rămâne un testament viu al puterii pe care o au acțiunile de bine. „Copiii lui Dale” sunt, astăzi, nu doar beneficiari ai unei investiții financiare, ci și ambasadori ai unei promisiuni de a sprijini mai departe, prin propriile lor acțiuni.

Dale Schroeder nu a fost doar un tâmplar din Iowa. A fost un om simplu, cu un vis măreț pentru alții, și, prin sacrificiul său, ne-a amintit tuturor că adevărata bogăție stă în ceea ce lăsăm în urmă pentru cei din jur.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

S-a pensionat la 28 de ani, după ce a câștigat 67 de milioane de dolari pe o platformă pentru adulți. Cum arată tânăra... Cum a reușit un bărbat să câștige un milion de dolari la loto, după ce a folosit o bancnotă găsită pe jos. Povestea uimi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 28 octombrie 2024. Elena și Vlad au câștigat 15.000 de lei!
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 28 octombrie 2024. Elena și Vlad au câștigat 15.000 de lei! Luni, 28.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x