Antena Căutare

Revolverul lui Al Capone, scos la licitatie

Un revolver care i-a apartinut gangsterului american Al Capone va fi scos la vanzare de un colectionar privat, in cadrul unei licitatii online ce va avea loc la 22 iunie, informeaza express.co.uk.

Potrivit specialistilor, revolverul, un model Colt 38, ar putea fi vandut pentru suma de 70.000 de lire sterline (115.000 de dolari).

Pistolul a fost fabricat in mai 1929, dupa ce renumitul gangster din Chicago a ordonat asasinarea a sapte dintre rivalii sai, in cadrul operatiunii ce a ramas in istorie sub numele de "Masacrul de Sfantul Valentin" ("St. Valentine's Day Massacre"). Revolverul va fi insotit de o scrisoare semnata de cumnata lui Al Capone, care confirma autenticitatea pistolului.

Al Capone, supranumit "Scarface", a dominat lumea interlopa din Chicago in perioada prohibitiei. Arestat in 1931 pentru evaziune fiscala, celebrul mafiot a murit in inchisoare in 1947.

In cadrul licitatiei de pe 22 iunie va fi scos la vanzare un alt revolver, care i-a apartinut banditului Thomas Coleman "Cole" Younger, membru al bandei lui Jesse James, alaturi de fratii lui, Frank si Jesse. Acest pistol ar putea fi vandut cu suma de 85.000 de lire sterline.

Citeste si Jurnalul

FOTO: telegraph.co.uk

Renii din Arctica disting ultravioletele... Tornada spectaculoasa in Australia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x