Antena Căutare

Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer, 9 noiembrie 2021. Tradiții, obiceiuri și rugăciune puternică

Pe 9 noiembrie 2021, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, „vindecătorul de cancer”. Ce tradiții sunt în această sfântă zi și ce rugăciune puternică poți spune, dacă te afli în nevoie.

colaj de footgrafii cu icoana sfantului nectarie si oameni care se roaga Galerie
Pe 9 noiembrie 2021, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, „vindecătorul de cancer”. Ce tradiții sunt în această sfântă zi și ce rugăciune puternică poți spune, dacă te afli în nevoie. | shutterstock

Sfântul Nectarie este cunoscut îndeosebi prin mulțimea minunilor pe care le-ar fi săvârșit, atât în timpul viețuirii sale, cât și după adormirea sa. Foarte mulți credincioși au venit de-a Iungul vremii să se închine la Sfintele sale Moaște, aflate la Mănăstirea Radu Vodă din București.

Sfântul Nectarie Taumaturgul, adică Vindecătorul sau Cel ce tămăduieşte, este renumit pentru minunile pe care le făcea încă din timpul vieţii, cu rugăciunile sale fierbinţi, pentru toţi ce-i cereau ajutorul. După trecerea sa la cele veşnice, mormântul său a devenit loc de pelerinaj, iar înalţii ierarhi ai Bisericii lui Hristos, văzând minunile ce se săvârşeau acolo şi descoperind moaştele neatinse şi plăcut mirositoare au hotărât canonizarea Sfântului Nectarie.

Sfântul Nectarie de la Eghina este considerat vindecător de cancer și alte boli, un adevărat protector al oamenilor în suferință.

Tradiții și obiceiuri pe 9 noiembrie, de Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer

În ziua acestei sărbători se ţine post mai ales pentru sănătate, pentru căsătorie, pentru naştere uşoară şi pentru vindecări.

Oamenii merg la biserică şi se roagă la Sfântul Nectarie pentru sănătate, videcare și pace. Important este ca gândul nostru să fie îndreptat și către altcineva, frate de-al nostru în suferință.

Se fac rugăciuni în grup pentru vindecarea oamenilor, se aprinde o candelă sau o lumânare în casă și se face semnul sfintei cruci de fiecare dată când pronunțăm numele Sfântului Nectarie.

Se dă de pomană în numele celor care au trecut dincolo și care ne pot proteja prin lumina lor.

Moaștele Sfântului Nectarie se găsesc în mai multe lăcaşuri din ţară

Moaştele Sfântului Nectarie se găsesc la mănăstirea pe care a întemeiat-o în insula Eghina, din Grecia. Mâna stângă se află în catoliconul Mănăstirii Marea Lavră din Sfântul Munte Athos. Părticele din moaştele sfântului se mai găsesc şi la Biserica "Sfântul Nectarie" din Charlotte, Carolina de Nord.

În România, părticele din moaştele Sfântului Nectarie se găsesc şi la Mănăstirea Putna, la Biserica "Sfântul Ierarh Nectarie" din Iaşi, la Schitul "Sfinţii Ioan şi Nectarie" din Brădetu, judeţul Argeş, la Mănăstirea Halmyris din comuna Murighiol, judeţul Tulcea, la Biserica "Sfinţii Voievozi" din satul Ghimiceşti, comuna Fitioneşti, judeţul Vrancea, la Biserica "Sfânta Treime" din localitatea Bucium, Judeţul Braşov.

La biserica Spitalului TBC din Sibiu, la Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" şi "Izvorul Tămăduirii" a Spitalului judeţean "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava, la Biserica "Naşterea Maicii Domnului" şi "Sfântul Nectarie" din cartierul ieşean Alexandru cel Bun, la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, la Capela "Sfântul Andrei" din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi, la Biserica memorială "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, potrivit crestinortodox.ro.

Rugăciune către Sfântul Nectarie, vindecător și făcător de minuni

"Sfinte Nectarie, făcătorule de minuni, omule al lui Dumnezeu. Împlinirea năzuințelor Duhului; Pastorule și liman dumnezeiesc, lucrătorul viei celei de taină a lui Hristos, credincios și sârguincios, care că un rob credincios al lui Dumnezeu și săvârșitor al tainelor Acestuia ai fost învrednicit de către Acesta cu darurile facerii de minuni și al vindecărilor. Mulți sunt cei care au luat vindecare de la ține, cercetând cu credința și evlavie preacinstitele tale moaște ; cei necăjiți, suferinzi de multe boli, mâhniri, supărări, nenorociri și primejdii. Alții departe găsindu-se, neputând să vina cu trupul, dar crezând că darurile Atotputernicului Dumnezeu dăruite prin intermediul sfinților Săi nu numai celor din apropiere, ci și celor de pe mare departe îi ajunge și îi ajută, luând fiecare dăruirea după cererea să.

Citește și: Acatistul Sfântului Nectarie, rugăciune puternică de ajutor pentru sănătate

Deoarece noi suntem robi netrebnici ai lui Dumnezeu și ne găsim în mare mâhnire, primejdie și supărare, căci văzuți și nevăzuți vrăjmași, dinăuntru și din afară, că fiarele sălbatice, ziua și noaptea viclenesc împotrivă scumpei Mirese a lui Hristos, curăței și Una Sfântă Duhovnicească și Apostoleasca Biserică pentru a o dărâma și a o face nevăzută. Preaalesule Păstor al lui Hristos, noi, oile cele cuvântătoare, pentru care Hristos sângele Sau l-a vărsat, îți cerem să îi izgonești și să-i împrăștii. Și de vreme ce nu suntem vrednici, pentru multele noastre păcate, că din gurile noastre murdare și buzele necurate a ne rugă Preaiubitorului de oameni și Preamilostivului Dumnezeu și Tata pentru dezlegarea cererilor și necazurilor noastre, a supărărilor care mereu ne însoțesc, te implorăm cu durere, cu inimă înfrântă, cu suspinuri și cu lacrimi să mijlocesti împreună cu Preasfânta Maica a lui Dumnezeu și cu toți sfinții să fim izbăviți din multele primejdii, noi, păcătoșii și nevrednicii. Noi, prin multele și nenumăratele păcate și cu nemulțumirea noastră L-am mâniat pe Preabunul și Preainduratorul Dumnezeu și Părintele nostru Ceresc, și va veni la noi și pentru nerecunoștință noastră va fi nu Dumnezeu Multmilostiv și Îndurător, ci Dumnezeul Judecător, spre a ne pedepsi și a ne răsplăti după faptele noastre.

Credem și nădăjduim că mijlocirea tuturor sfintiIor și a Preasfintei Maici a lui Dumnezeu va îmblânzi față Acestuia și-L va înmuia, va îndepărta cursele vazutilor și nevăzuților vrăjmași, va împrăștia dorințele lor nelegiuite și ne va izbăvi pe noi din toată primejdia, căci ‘‘mult poate rugăciunea dreptului cea cu osardie’’ și ‘‘mult poate rugăciunea Maicii spre îmblânzirea Stapanului’’. Va transformă mâhnirea noastră în bucurie și desfătare și vom cântă împreună cu Sfinții Apostoli, mucenici, mărturisitori și cu toți sfinții ‘‘aceasta este biruința și biruitoarea lumii, credința noastra’’, și că profetul David: ‘‘Cine este Dumnezeu mare că Dumnezeul nostru? Tu ești Dumnezeu, Care faci minuni. Minunat este Dumnezeu întru sfinții săi!’’

Citește și: Minunile pe care Sfântul Nectarie le-a făcut pentru această familie! De ce boli au fost vindecați

Să-i cântăm și să-i lăudăm, să mulțumim Maicii Domnului, cea care ne-a eliberat, Grabnic ascultătoarea, Nădejdea și Mântuirea poporului nostru, Maicii noastre duhovnicești, în psalmi și cântări duhovnicești. ‘‘Aparatoare Doamnă, pentru biruința, izbăvindu-ne din nevoi, mulțumiri aducem ție, Născătoare de Dumnezeu, noi, robii tăi. Ci că ceea ce ai stăpânire nebiruita, izbăvește-ne pe noi din toate nevoile, că să strigăm ție: Bucură-te, Mireasă, pururi Fecioară! AMIN"

O chelneriță a primit un mesaj pe o notă de plată și a început să plângă. Ce scria pe hârtie și ce a povestit despre ace... Maribel Sotelo a crezut că și-a cumpărat un cățeluș și a avut o surpriză când a descoperit că s-a înșelat. Ce animal era...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x