Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

Singurul dascăl român nominalizat în topul primilor 50 de profesori din lume. Cum a reușit Manuela Prăjea performanță

Manuela Prăjea este singurul dascăl din România nominalizat în topul primilor 50 de profesori de excepţie din lume, Global Teacher Prize - un fel de Nobel pentru educaţie.

Manuela a părăsit catedra românească în 2018

Profimedia

5 octombrie este Ziua Internaţională a Educaţiei, care, de mai bine de un sfert de secol, este de fapt o zi de apreciere a cadrelor didactice. Un lucru de necontenstat este că România are profesori valoroşi.

Printre ei se numără și Manuela Prăjea, care predă matematică de mai bine de 30 de ani. 28 i-a petrecut la Colegiul Național Traian din Drobeta Turnu Severin - același la care a fost și elevă.

A părăsit catedra romaânească în 2018 pentru una dintr-un liceu din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii.

"În România aveam senzația că sunt depășită pentru că nu aveam acces la informație. Învățăm după aceleași manuale care erau în 1940", a spus Manuela Prăjea pentru Observator.

"În SUA, am avut plăcerea să descopăr ca este o altă matematică, mult adaptată timpurilor de astăzi, integrată cu tehnologie, cu aplicații din viața reală și că tot timpul trebuie să înveți - iar acest lucru îmi place foarte mult", a adăugat Manuela.

Alături de elevii români, a câștigat peste 600 de premii internaționale și naționale, dar nominalizarea la Global Teacher Prize a fost cea care a făcut-o să se gândească la America. A aplicat printr-un program internațional și a fost acceptată imediat.

Povestea ei, pe larg, e prezentată în materialul video de mai jos:

Recomandari