Antena Căutare

Solara 50, primul satelit de comunicatii alimentat cu energie solara

Primul satelit atmosferic din lume, alimentat cu energie solara, va fi construit de compania Titan Aerospace. Acesta ar urma sa inlocuiasca aparatele de telecomunicatii tereste, iar primele schite ale prototipului au fost deja prezentate

Drona, dupa cum o intituleaza reprezentantii Aerospace, ar putea sa parcurga mai mult de patru milioane de kilometri la o inaltime de 20 de kilometri desupra marii, atingand o viteza de peste 100 de km/h.

Prototipul prezentat va avea aripi de 50 de metri lungime si 15 m latime, pe care vor fi asezate panouri solare. Aparatul are capacitatea de a transporta intre 30 si 100 de kilograme de incarcatura. Gratie echipamentului comunicatii wireless, nava Solara 50 ar putea avea acoperire pe o suprafata estimata de 17.800 de kilometri patrati, ceea ce inseamna ca ar inlocui aproximativ 100 de sateliti de comunicatii terestre.

Compania a testat aceasta drona prin realizarea unor aparate de mici dimensiuni, ce au avut succes, dupa cum informeaza IEEE Spectrum. Constructia navei ar putea sa revolutioneze lumea comunicatiilor. Prima "Solara 50" ar putea fi lansata in maximum un an, la un cost mult mai mic fata de lansarea unui satelit in spatiu.

Foto: cdni.wired.co.uk

Titanic: cutiuta muzicala ce a salvat vieti. Vezi AICI ce melodie rasuna in apele Oceanului... VIDEO! Misiune indeplinita! Urs panda, procreat prin inseminare artificiala, nascut sanatos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x