Antena Căutare

Specialiștii recomandă să dormi cu o felie de ceapă în șosete și când îți este rău să o ții pe burtă. Ce se întâmplă în corp

Știai că dormitul cu o felie de ceapă în șosete, lipită de talpa piciorului, te poate ajuta să scapi de multe viroze și de stările de rău? Ceapa purifică aerul și, atunci când intră în contact cu pielea, ucid germenii și bacteriile.

Galerie
Medicii recomandă să dormi cu o felie de ceapă în șosete și când îți este rău să o ții pe burtă | shutterstock

De asemenea, sucul pe care îl produce ceapa când o tăiați, când intră în contact cu pielea, va intra în fluxul sanguin și va ajuta la purificarea sângelui. Ceapa posedă proprietăți extraordinare, ceea ce poate explica poziția lor foarte apreciată în medicina tradițională.

Ceapa este originara din Asia, fiind una dintre cele mai vechi plante de cultură, cultivată ca plantă medicinală, condiment și legumă. Încă din vremurile trecute ceapa era folosită ca remediu naturist pentru stările de rău, răceli și dezechilibre în corp.

Citește și: Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale

De ce se ține felia de ceapă la picioare?

Articolul continuă după reclamă

O mulțime de terminații nervoase sunt în tălpile picioarelor, care servesc drept căi către organele vitale. Conform medicinei tradiționale, aceste puncte de legătură se numesc meridiane. Acționează ca un circuit electric puternic care, atunci când este stimulat, oferă acces la restul corpului.

Din acest motiv, se crede că prin dormind cu ceapa pe talpa picioarelor, poți transfera toate proprietățile benefice ale cepei în restul organismului. Se crede că, făcând acest lucru, feliile de ceapă pot deschide meridianele situate pe partea de jos a fiecărui picior și pot elimina toxinele, bacteriile și bolile. Și, așa cum am menționat anterior, poate purifica sângele și chiar ajuta la reducerea mirosului picioarelor, potrivit engineering.co.uk.

Ceapa conține vitaminele C, B1, B2, B6, E, PP, sulf, siliciu, iod, fosfor, calciu, caliu, fier, natriu, carotin, acid folic și enzime precum invertaza, oxidaza, peroxidaza, catalaza, lipaza, cistein-liaza, fructozil-transferaze. Uleiuri eterice, acizi organici, acid citric, fermenti, fitoncide si substante afrodisiace.

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu pe covor. O femeie a dezvăluit totul. Ce beneficii are și la ce îl poți folosi

În medicina alternativă, ca leac băbesc, ceapa este folosită des, fiind un antiseptic, antibiotic, analgezic, emolient, rezolutiv, revulsiv, împiedeca înmulțirea microbiana, limitează durerea sau chiar o suprima.

Dormind cu ceapa în șosete puteți ajuta la prevenirea infectiilor

Dormind cu ceapa în șosete puteți ajuta la prevenirea infectiilor. Ceapa vă ajută la intarirea sistemului imunitar. Ceapa are puternice beneficii antibacteriene și antivirale.

Puteți elimina mai ușor bacteriile. Acidul fosforic din ceapă (ce se eliberează atunci când o tăiați) funcționează ca un magnet pentru substanțele toxice. Acest lucru vă poate ajuta să vă purificați sângele.

Are o mulțime de antioxidanți. Ceapa poate ajuta la menținerea apărării organismului. Cepele sunt bogate în vitaminele E și C, care sunt antioxidanți.

Citește și: Ce să consumi înainte de culcare pentru un somn odihnitor

Ceapa la buric. Cât de mult ajută o felie de ceapă îmbibată în oțet și pusă pe burtă

Un alt leac băbesc este cel cu „ceapă la buric”, pentru momentele în care digestia nu funcționează, avem stări de rău, greață, vărsături și amețeli- bună în caz de indigestie. Se taie o rondeluţă de ceapă, se dă prin oţet şi se pune la buric.

Este folosită și pentru durerile de bură. Se taie o ceapa în două și se lega la buric sau se pisează bine 3-4 cepe coapte. Conținutul cepei intră în sânge și revigorează organismul, ba chiar bacteriile cepei ajută în problemele digestive.

Deși nu există dovezi științifice care să ateste că este ceapa funcționează, mulți cred în efectul purificator pe care îl are asupra organismului, inclusiv specialiștii recomandă acest leac băbesc și există foarte multe persoane care au raportat o îmbunătățire a stării de sănătate după aplicarea acestui tratament al medicinei alternative.

Reamintim aici și alte leacuri băbești celebre: cățelul de usturoi în ureche pentru durerile de dinți, cartofii rași îmbibați în spirt pentru durerile de gât - tratament pus în zona gâtului, pe piele, gargara cu sare pentru microbii de gripă și răceală, sarea grunjoasă, încălzită, pentru durerile de spate, șosetele cu oțet pentru scăderea temperaturii în caz de gripă sau răceală și lista poate continua.

Însă, ca de fiecare dată, cel mai recomandat este să fie contactat medicul de familie pentru consult de specialitate în cazul oricărei stări de rău.

Citește și: Beneficiile vitaminei C în sezonul rece. Cum ajută și de unde o poți extrage

Ce semnificație are roaba cu șampanie care e foarte populară în cluburi. Cât costă și care e motivul pentru care se folo... Cu cât este plătită o persoană ca să testeze timp îndelungat mâncarea de tip fast-food de la cele mai cunoscute restaura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x