Fulgerele Sprite sunt un tip de fulgere care au o ȋncǎrcǎturǎ de mii de ori mai mare decât cea a fulgerelor obişnuite. Spre deosebire de fulgerul obișnuit, aceste fulgere Sprite, care se formează la altitudini de 50-60 km, urcǎ, ȋn loc sǎ coboare, pânǎ la o altitudine de 100 km.
Cele mai multe dintre acestea durează doar câteva milisecunde și din cauza faptului că se formează la o distanță atât de mare și durează doar atât de puțin, sunt foarte greu de fotografiat. Aceste fulgere nu au fost documentate până în anul 1989, când un om de știință din Minnesota a surprins accidental unul pe o casetă video, relateaza cunoastelumea.ro
„Spritele nu sunt ușor de surprins și ar putea să apară de de una-două ori în câteva ore. A fost foarte dificil să obținem aceste fotografii; sunt foarte rare și pur și simplu trebuie să ai noroc să te întâlnești cu o furtună capabilă să le producă”, a declarat Marko Korosecm, autorul fotografiilor din galerie, pentru cotidianul britanic The Daily Mail.
La fel ca și în cazul fulgerelor obișnuite, și Spritele pot crea spectacole de lumini în înaltul cerului, având o varietate foarte mare de forme și culori.