- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
"Au fost cateva cazuri, in trecut, cand supravietuirea a fost o chestiune nesigura", a spus astrofizicianul, exemplificand prin Criza Rachetelor Cubaneze, din 1963. Hawking a adaugat ca este posibil ca asemenea situatii sa fie din ce in ce mai frecvente, in viitor.
Potrivit lui Hawking, pentru ca epuizam in mod alert resursele naturale pe care Terra le furnizeaza si pentru ca oamenii au in codul genetic "instincte agresive si egoiste", singura sansa a rasei umane de a supravietui pe termen lung este "raspandirea in spatiu".
Dar cum putem ajunge acolo? Oamenii de stiinta estimeaza ca, folosind tehnologia actuala, am putea ajunge la cea mai apropiata stea in aproximativ 50.000 de ani. Pentru a indeplini acest lucru in timpul vietii umane, este nevoie de o tehnologie care sa dezvolte viteze apropiate de cea a luminii si protectie de radiatiie cosmice cu care s-ar intra in contact pe durata calatoriei.
Renumitul om de stiinta Stephen Hawking, in varsta de 64 de ani - autor al cartii "O scurta istorie a timpului", este tetraplegic si comunica cu ajutorul unui computer din cauza unei afectiuni neurologice numita scleroza amiotrofica laterala.
VIDEO! Insula de gheata in deriva... FOTO! Tragedie la Campionatul Mondial de Sauna din Finlanda...