Antena Căutare

Stephen Hawking: Rasa umana va disparea daca nu colonizeaza spatiul

Astrofizicianul Stephen Hawking avertizeaza, intr-un interviu pentru Big Think, ca omenirea nu va supravietui daca nu va gasi o alta planeta pe care sa o colonizeze. Potrivit unui om de stiinta britanic, s-ar putea stabili o baza permanenta pe luna in 20 de ani, apoi o colonie pe Marte in urmatorii 40 de ani.



"Au fost cateva cazuri, in trecut, cand supravietuirea a fost o chestiune nesigura", a spus astrofizicianul, exemplificand prin Criza Rachetelor Cubaneze, din 1963. Hawking a adaugat ca este posibil ca asemenea situatii sa fie din ce in ce mai frecvente, in viitor.

Potrivit lui Hawking, pentru ca epuizam in mod alert resursele naturale pe care Terra le furnizeaza si pentru ca oamenii au in codul genetic "instincte agresive si egoiste", singura sansa a rasei umane de a supravietui pe termen lung este "raspandirea in spatiu".

Dar cum putem ajunge acolo? Oamenii de stiinta estimeaza ca, folosind tehnologia actuala, am putea ajunge la cea mai apropiata stea in aproximativ 50.000 de ani. Pentru a indeplini acest lucru in timpul vietii umane, este nevoie de o tehnologie care sa dezvolte viteze apropiate de cea a luminii si protectie de radiatiie cosmice cu care s-ar intra in contact pe durata calatoriei.

Renumitul om de stiinta Stephen Hawking, in varsta de 64 de ani - autor al cartii "O scurta istorie a timpului", este tetraplegic si comunica cu ajutorul unui computer din cauza unei afectiuni neurologice numita scleroza amiotrofica laterala.

VIDEO! Insula de gheata in deriva... FOTO! Tragedie la Campionatul Mondial de Sauna din Finlanda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x