Antena Căutare

Studiu INEDIT: Vikingii au ajuns in America ghidati de un cristal!

Potrivit unui nou studiu, se pare ca legendele conform carora marinarii vikingi se foloseau de cristale misterioase pentru a-si gasi drumul spre America, s-au adeverit.

In vremurile stravechi, vikingii au parcurs mii de kilometri peste oceane si, cel mai probabil, au ajuns in America cu secole inaintea lui Cristofor Columb.

Insa cum au reusit ei sa navigheze pe asemenea distante mari, de vreme ce norii si ceata nu le permiteau o vizibilitate prea buna? Expertii au sustinut vreme indelungata ca nordicii au utilizat cristale pentru a reflecta lumina soarelui, insa arheologii nu au gasit dovezi plauzibile.

Recent, o echipa de specialisti din Marea Britanie, condusa de Guy Raspars, sustine ca piatra care ii ajuta sa localizeze directia soarelui a fost un cristal de calcit transparent, cunoscut sub numele de "spatul din Islanda".

Bucata de cristal, care a dovedit ipotezele stravechi, a fost descoperita la bordul unei corabii elizabetene. Se pare ca cercetatorii au gasit un punct de sprijin in aceasta piatra "calauzitoare" chiar si in era busolei.

Vezi GALERIA FOTO mai jos!

Sursa / Foto: Daily Mail

Cati ani petrecem mancand, dormind sau asteptand trenul... VIDEO! A platit 20.000 de lire pentru... dintele lui John Lennon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x