Antena Căutare

Tabloul "Tipatul" a fost vandut cu suma record de 119 milioane de dolari

Tabloul „Tipatul”, realizat de pictorul norvegian Edvard Munch, a fost vandut la licitatie cu 119 milioane de dolari si a devenit astfel cea mai scumpa opera de arta licitata vreodata.

Potrivit Daily Mail, pictura care se incadreaza in curentul impresionist a fost detinuta pana acum de catre fiul unui prieten al pictorului Edvard Munch. Barbatul a decis sa scoata tabloul la licitatie pentru a obtine banii necesari infiintarii unui muzeu dedicat vietii si carierei artistului norvegian.

In cadrul licitatiei organizate seara trecuta la New York, pretul tabloului a pornit de la 50 de milioane de dolari. In numai 15 minute s-a ajuns la suma record de 119 milioane de dolari, oferita de catre o persoana care a licitat prin telefon.

Edvard Munch a realizat patru versiuni ale „Tipatului", dar cea vanduta acum este singura care nu se afla in colectia unui muzeu din Norvegia.

Foto: artline.ro

O felie din tortul de la nunta Printului William cu Kate Middleton va fi scoasa la licitatie... Un chinez a tras cu orbitele oculare o masina grea de o tona si jumatate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x