Trebuie să-l vezi! Filmulețul în care o adolescentă lovește un soldat israelian a devenit viral

 

Autorităţile israeliene au acuzat o adolescentă palestiniană de agresiune, după ce un filmuleț în care lovea şi împingea soldaţi israelieni a devenit viral pe reţelele de socializare, informează BBC.

Ahed Tamimi, în vârstă de 17 ani, şi verişoara ei au fost filmate într-o confruntare cu soldaţii. 12 capete de acuzare sunt cerute împotriva ei, inclusiv cele de agresiune agravantă şi aruncare de pietre, informa în ianuarie presa internațională, citată de news.ro.

Familia fetei susţine că au fost implicaţi într-o rezistenţă legitimă în timpul protestelor.

Materialul video, filmat la 15 decembrie, arată un grup de femei, între care se afla şi Tamini, care strigă şi lovesc doi soldaţi israelieni.

Filmuleţul a fost difuzat pe reţelele de socializare, iar mulţi palestienieni o consideră pe Tamimi un erou al rezistenţei împotriva ocupaţiei israeliene.

Verişoara lui Ahed, Nour Tamimi, a fost acuzată de agresiune şi de faptul că a împiedicat soldaţii să-şi facă datoria. Şi mama lui Ahed, care a filmat şi a postat pe Facebook, a fost, de asemenea, pusă sub acuzare.

Pentru palestinieni, Ahed a devenit un model. Ei privesc actele ei ca fiind pline de curaj în a face față soldaților înarmați pe terenurile ocupate. Familia adolescentei a demarat și o campanie în online pentru a forța autoritățile să o absolve de vină pe cea care, conform percepției colective, a procedat absolut corect. Acțiunile sale pot avea efecte asupra felului în care civilii din oraș pot acționa împotriva autorităților menite să îi apere.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe